≫ 

Dvojica privedenih sa protesta sutra pred tužilaštvom

Policija je privela 24 osobe, od toga 23 zbog prekršaja, a jednu zbog krivičnog dela

  • 10
Protest ispred Skupštine Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Dve osobe su uhapšene zbog sumnje da su izvršile krivična dela tokom sinoćnog nasilja ispred Skupštine Srbije i u okolnim ulicama Beograda i sutra će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Portparol tog tužilaštva Irena Bjeloš rekla je da su u ovom trenutku dve osobe zadržane zbog krivičnih dela iz nadležnost Višeg tužilaštva, i da će u toku sutrašnjeg dana biti obavljena njihova saslušanja.

- Kada budu privedeni i kada budu podnete krivične prijave, tužilaštvo će izaći u javnost sa više detalja - dodala je ona.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je jutros da je policija privela 24 osobe, od kojih su 23 zbog prekršaja, a jednu zbog krivičnog dela.

Dodao je da će nakon izvršne analize video nadzora biti identifikovani i drugi huligani koji su činili nedela i da će svi biti vrlo brzo procesuirani.

U Prekršajnom sudu u Beogradu počela su privođenja osumnjičenih, koji su sinoć uhapšeni zbog prekršaja.

U zavisnosti od težine prekršaja i dokaza, sud će osumnjičene procesuirati u skraćenom ili u redovnom postupku, rečeno je u tom sudu.

Video: Vučić: Sinoć se u Beogradu dogodilo brutalno političko nasilje

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    8. jul 2020 | 17:25

    U SVICI BI IH SVE SLIKALI I IDENTIFIKOVALI A ONDA BI SVICERI IZRACUNALI KOJA JE STETA U PITANJU ZAJEDNO SA TROSKOM POLICIJE I SVE TO PODELILI NA RAVNE CASTI KAO KAZNU PLUS NOVCANU KAZNU ZA IZAZIVANJE JAVNOG NEREDA -SAMO LUPAJU PO DZEPU I OSTRO!!!

  • Ce gevara

    8. jul 2020 | 17:18

    Najstrozije kazne.

  • Dr

    8. jul 2020 | 17:24

    A policajci sto su tukli mladice dok su sedeli na klupi? Hoce li i oni odgovarati?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA