Dok Malčanski berberin traži novo veštačenje, devojčica se noću budi i plače, a na ulicu ne izlazi

Sud će razmotriti predlog Ninoslava Jovanovića

  • 6
Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Foto: Telegraf.rs

Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin, zatražio je u sredu, na početku suđenja pred Višim sudom u Nišu, da mu se ponovo uradi psihijatrijsko veštačenje, najverovatnije nezadovoljan mišljenjem u koje je imao uvid. Sud će razmotriti ovaj predlog, javljaju Novosti.

Jovanović je krajem prošle godine oteo i zlostavljao maloletnu M. K. (12), iz Suvog Dola kod Niša, a uhapšen je posle petnaestodnevne potrage. Na ročištu, koje je bilo zatvoreno, tužilaštvo je iznelo optužnicu, a zbog interesa maloletne devojčice i delikatnosti slučaja detalji se ne saopštavaju.

Jovanović je proveo mesec dana u Specijalnoj zatvorskoj bolnici Okružnog zatvora u Beogradu, gde su mu urađena psihološka i psihijatrijska veštačenja po nalogu sudije za prethodni postupak, a nalaz i mišljenje stručnjaka dostavljeni su sudu i tužilaštvu, kao i samom Jovanoviću.

Zatvorskim kombijem Jovanović je oko 11 časova doveden u Viši sud, ali na sporedni ulaz. Stražari su ga sproveli, a potom i izveli "na zadnja vrata", kako novinari ne bi mogli da ga snimaju. I roditelji devojčice izašli su na sporedni izlaz posle suđenja, koje je trajalo oko tri sata.

Otac i majka devojčice kažu da nisu bili u sudnici dok se čitala optužnica, već su na sud bili pozvani kao svedoci.

- Aleksandra i ja smo kratko bili unutra, dali smo iskaze, opisali smo kako je naše dete nestalo tog jutra, da je krenula u školu... Objasnili smo i detetovo stanje nakon svega do danas, da i dalje proživljava traume, da se noću budi, da plače, plaši se da izlazi na ulicu zbog užasa kroz koji je prošla - rekao  je devojčicin otac.

On je dodao i da nisu imali snage da se medijima obrate posle suđenja.

Jovanović je uhapšen 5. januara zbog toga što je 20. decembra na prevaru oteo M. K. Ubedio ju je da uđe u njegov auto nakon što joj je rekao da je novi električar u školi. Od tada se devojčici izgubio svaki trag, do 29. decembra, kada je pronađena u jednoj napuštenoj kući u selu Pasjača. Međutim, Jovanović je tada uspeo da pobegne policiji, a uhapšen je nekoliko dana kasnije, na seoskom groblju u Malči.

Video: Malčanski berberin sproveden na zadnji ulaz: Danas počinje suđenje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koko

    9. jul 2020 | 09:03

    Ma daj čoveče jel moguće. Kakvo crno veštačenje, pa ovo je trebalo da se resi jos onaj dan kada je uhapšen, a ne da se jos uvek ponavlja. Kakva smo mi smejurija od sistema

  • Verica

    9. jul 2020 | 09:09

    Odakle monstrumu pravo da išta traži ?!?!

  • slađa

    9. jul 2020 | 08:56

    Doživotna za Malcanskog. Ili će ga neko ubiti. Vi birate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA