Pet godina zatvora Leskovčaninu: Zaskočio Nišlijku u ulazu zgrade, hteo da je siluje

Do stravičnog napada je došlo 30. avgusta prošle godine u hodniku stambene zgrade na Keju Kola srpskih sestara u kojoj devojka živi

  • 4
Silovanje, zlostavljanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Stefan Stamenković (24) iz leskovačkog sela Guberevac, osuđen je danas pred Višim sudom u Nišu na pet godina zatvora zbog pokušaja silovanja dvadesečetvorogodišnje Nišlijke.

Do stravičnog napada je došlo 30. avgusta prošle godine u hodniku stambene zgrade na Keju Kola srpskih sestara u kojoj devojka živi. Ono što ovaj slučaj čini još užasnijim je što je seksualni predator pratio devojku iz kafića u kojem je bila sa momkom, sačekao da on ode nakon što je dopratio do kuće, a zatim je napao.

Kako je tada ispričala žrtva, pravim čudom se odbranila od jačeg napadača.

- Išao je iza mene i pričao nešto nesuvislo kao : - S kim se ti to ljubiš, koji su to slepci ? Smatrala sam da će na tome ostati i krenula ka vratima zgrade da bih iznenada osetila udarac s leđa. Oborio me je i ugrizao za obraz, pokušavao je da mi skine šorts ali sam srećom imala jak kaiš tako da se mučio a ja sam se grčevito odupirala što ga je iznerviralo. Počeo me je da me udara pesnicama po glavi, mislila sam da ću se onesvestiti. Uspela sam da dograbim telefon kako bih pozvala pomoć, a on je pokušao da mi ga uzme. Dok smo se otimali oko aparata uspela sam da ga odgurnem i on je proleteo kroz vrata koja su se automatski zatvorila. On je bio toliko drzak da je ostao pred vratima ne pokušavajući da pobegne. Otrčala sam do stana pa je moja mlađa sestra pozvala policiju i mog momka a on je iste večeri uhapšen – opisala je napad devojka.

Kako saznajemo, Stefan koji je višestruki povratnik u vršenju krivičnih dela, nije negirao da je nasrnuo na devojku ali se branio da nije imao nameru da je siluje, već samo da je poljubi. Na današnju prvostepenu presudu pravo žalbe imaju i tužilaštvo i odbrana.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    10. jul 2020 | 15:25

    A Jutki tri meseca

  • Petar

    10. jul 2020 | 15:46

    Sada vidite poštenje sudije u Jutkinom slučaju.Maltene sve isto samo drastična razlika u ptesudama.

  • Гаргамел

    10. jul 2020 | 17:12

    Ето нове ДЕВОЈЧИЦЕ у затвору да се прави криминалци мало опусте 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA