≫ 

Sakrio 11.000 evra u futroli za naočare i mislio da srpski carinici to neće primetiti

Ubrzo je utvrđeno da se u vozilu, kao i u džepu vozača nalazi ukupno 31.000 evra, od čega je 11.000 evra bilo sakriveno u futroli za naočare

  • 1
neprijavljene devize

Foto: Uprava carina

neprijavljene devize

Foto: Uprava carina

Carinici su na izlaznoj strani prelaza Gradina 10. jula 2020. godine sprečili još dva pokušaja prenošenja neprijavljenih deviza preko granice. Ovoga puta reč je o sumi od 15.000 evra, od koje se deo našao i u jednoj futroli za naočare, saopšteno je iz Uprave carina.

Tokom prepodneva na red za izlaznu kontrolu pristigao je "folksvagen amarok" nemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnji državljanin Nemačke, turske nacionalnosti putujući u društvu 18-godišnjeg sina.

Kako su putnici na pitanje carinika odgovorili da nemaju ništa da prijave, kao i da kod sebe imaju svega oko 500 evra, službenici su odlučili da to provere detaljnim pregledom, navodi se u saopštenju.

Ubrzo je utvrđeno da se u vozilu, kao i u džepu vozača nalazi ukupno 31.000 evra, od čega je 11.000 evra bilo sakriveno u futroli za naočare.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra što je dozvoljeni iznos koji ne podleže prijavljivanju, dok je 11.000 evra privremeno zadržano do okončanja prekršajnog postupka.

Nedugo potom, na istom prelazu su se zatekla još dvojica putnika koji su mercedesom iz Nemačke putovala ka Turskoj, navodi se u saopštenju.

Vozilom je upravljao 66-godišnji nemački državljanin turske nacionalnosti koji je carinicima rekao da je u penziji, te da je greškom sa sobom poneo više deviza nego što je planirao.

Carinici su, naime, utvrdili da obojica putnika kod sebe imaju po 10.000 evra, ali da se u torbici vozača nalazi još 4.000 evra koje nije prijavio.

Video: Nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja: Francuz na Gradini pokušao da unese devize i zlato u čaju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA