≫ 

Pretučeni novinari na protestima u Beogradu

Novinari su zbrinuti u Urgentnom centru

  • 6
BEOGRAD SKUPSTINA OKUPLJANJE Foto: Tanjug/Zoran Žestić

U napadu huligana tokom protesta ispred Narodne skupštine Republike Srbije večeras je povređeno dvoje novinara agencije Beta. Povređeni su M. M. (33) i S. N. D. (37). M. M. ima frakturu lobanje od udarca ciglom i on je zadržan u Urgentnom centru. S. N. D, njegova koleginica, je pogođena u ruku.

Njih dvoje su kolima Hitne pomoći prevezeni na Urgentni centar, nešto pre 22 sata. Kako je večeras ispričao Dragan Janjić, glavni i odgovorni urednik Bete, verovatno je huligane iziritirala kamera, koju nisu želeli u blizini. Za dva dana protesta povređeno je petoro zaposlenih u Beti. U četvrtak su reporter i kamermani dobili batine od policije, a u petak su huligani povredili dvoje fotoreportera.

Tokom večeri su mnoge medijske kuće izvestile o napadima huligana na novinare.

Napadnuta je ekipa TV Pink, ali i novinarska ekipa TV Kurir, koju čine dvojica reportera i snimatelj. Jedan je zadobio udarac šipkom u bubreg, drugi u vrat, a treći izveštač je pogođen kamenom u stomak. Prvog dana protesta povređena je i jedna novinarka Kurir televizije. Dve koleginice iz Tanjuga huligani su psovali i udarali.

Došlo je i do incidenta kada je novinaru televizije N1 izbijen mikrofon iz ruke.

Video: Huligani napali policiju ispred Skupštine, letele su baklje, kamenice i dimne bombe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    11. jul 2020 | 04:21

    Dok se lekari danonocno bore za živote ljudi obolelih od korone, grupe neljudi, umesto da su himani i ucine dobro delo da daju krv, oni prolivaju tudju, tesko povredjuju policajce i novinare na dužnosti i ruše naš grad. I to sve i ime demokratije a pravi naziv je anarhija, gde je sve dozvoljeno. Mesto im je, zna se gde.

  • Lord

    11. jul 2020 | 07:50

    Nekad mi je stvarno zao sto nema one Titove milicije, slazem se sa protestima, ali mirnim, a ovu stoku treba naci, i na dugogodisnju robiju...

  • Oku

    11. jul 2020 | 00:14

    U kolica i stavite pa nek dodju sutra opet sve plaćenici....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA