≫ 

Detalji tragedije u N. Pazaru: Mladići iz audija nosili vizire? Nuradinovići sahranjuju drugog sina

Vatrogasci četiri sata vadili tela poginulih momaka iz olupina dva automobila

  • 10
Novi Pazar, sudar

Foto: Indeksonline.rs

Puna četiri sata su u noći između subote i nedelje novopazarski vatrogasci-spasioci, posle udesa na magistrali Novi Pazar - Ribariće, sekli i rastavljali dva automobila kako bi iz njih izvadili trojicu poginulih momaka iz ovog grada i još četvoricu teže i lakše povređenih.

U jezivom sudaru "audija A6" i "opel astre" poginuli su Demir Smajović (22), koji je bio za volanom "audija", kao i Almir Sulejamović (24) i Džamil Nuradinović (23), koji su bili u "opelu". Džan D. (26), koji je bio u "audiju", bori se život u KC Kragujevac, dok su teže povrede zadobila još trojica mladića.

Blaga krivina

 

Kako piše Kurir, "audi A6" kretao se magistralom iz pravca Novog Pazara ka Ribariću.

- U blagoj desnoj krivini u naselju Lukare "audi" je, po svemu sudeći, izašao iz svoje trake i svom silinom udario u "opel". Poginuli Smajović je sa još trojicom mladića navodno krenuo u Ribariće da nekim prijateljima odnese vizire, dok su se trojica mladića iz "opela" kretala ka Pazaru - kaže izvor.

Prema njegovim rečima, na mesto nesreće došao je i otac poginulog Smajovića.

- Kukao je iz glasa kad je shvatio da je njegov sin stradao, a onda je počeo da se raspituje ko je još poginuo u udesu, nije prestajao da plače - pričao je juče jedan od očevidaca.

Scena na licu mesta i juče je bila stravična. Izgužvana hauba "opel astre", razbacani viziri, polomljeni branici, svuda okolo prosuto ulje i na jednom mestu veliki sklop zupčanika iz menjača jednog od automobila svedočili su o silini sudara.

- Video sam Demira možda pola sata pre udesa. Rekao mi je da idu do Ribarića da se provozaju. Bili su raspoloženi, nasmejani. Umalo i ja nisam krenuo sa njima. Pola sata posle ponoći otvorim internet, vidim vesti, Demir i još neki momci izginuli. Zovem jednog prijatelja koji je bio sa Demirom - ne javlja se, zovem drugog - nedostupan. U trenutku sam pomislio da su svi stradali - ispričao je prijatelj poginulog Demira.

Izjavljuju saučešće

 

Ispred kuće Smajovića u centru Novog Pazara bilo je mnogo ljudi koji su dolazili da izraze saučešće nesrećnom ocu. Demir je, pričali su juče u gradu, bio divan mladić, sa ocem je od malih nogu radio u prodavnici na pijaci, imali su svoju proizvodnju kesa.

Novi Pazar, sudar

Foto: Indeksonline.rs

- Kako shvatiti da Demira više nema, koja teška sudbina - rekao je prijatelj porodice.

Komšije, rođaci i prijatelji juče su dolazili i ispred kuće porodice Nuradinović. Neki mladići i devojke stajali su na ulici ispred i plakali. Almir Sulejmanović radio je u gradu kao konobar.

Sahranjuju i drugog sina

 

Kako su ispričali prijatelji nastradalog Džamila Nuradinovića, ovo nije jedina tragedija koja je zadesila njegovu porodicu. Naime, pre sedam, osam godina, takođe u saobraćajnoj nesreći, život je izgubio Džamilov stariji brat.

Trojica povređenih imaju prelome i nagnječenja

 

Jedan od teško povređenih mladića primljen je u bolnicu sa teškim povredama glave, unutrašnjim krvarenjem, nagnječenjem pluća i slezine i prelomom butne kosti. Juče rano ujutru prebačen je u KC Kragujevac. Drugi momak iz "audija" ima prelom nadlaktice i prelom butne kosti. Treći povređeni, koji ima 20 godina, ima nešto lakše povrede - saopšteno je u Opštoj bolnici u Novom Pazaru.

Video: Vozi oprezno jer Ima samo jedan put

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    13. jul 2020 | 01:42

    Саобраћајна НЕкултура је присутна 24 часа на путевима. Људи не цене сопствени живот и резултат тога су свакодневне несреће на путевима.

  • Bloook

    13. jul 2020 | 07:01

    Greota.....

  • Niko

    13. jul 2020 | 08:16

    Luda glava i motori od 3000 kibika vode ka ovome, pod hitno da se u vladi uvede zakon da mladici do 30 godina nesmeju da upravljaju autom jacim od 75konja,imam i ja sina koji vozi punta od 60 konja i to ne zato sto nemam nego zato sto zelim da ga sacuvam, sto samo njega jednog imam. Mucnimo malo glavom. Niko nezna kako je tim roditeljima cija su deca izginula, povedite racuna o svojoj deci gok nije kasno. Saucesce porodici nastradalih mladica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA