Tragedija jedne porodice: Pre tri godine Marko je ubio sina (4) i bivšu ženu, pa se ubio u zatvoru

Krvavi pir dogodio se 12. jula ispred Centra za socijalni rad u Rakovici

  • 3
Ubistvo, Rakovica, centar sa socijalni rad Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/Tanja Valič/Facebook/Maja Đorđević/Privatna arhiva

Tri godine navršilo se od krvavog pira koja je potresao Srbiju. Tog 12. jula 2017. godine Marko Nikolić je ubio četvorogodišnjeg sina Mihaila i bivšu partnerku Maju Đorđević, a potom pet meseci kasnije u zatvoru presudio i sebi.

Tog kobnog letnjeg dana Nikolić je trebalo da u Centar za socijalni rad dovede sina Mihaila, kako bi ga vratio majci Maji Đorđević, sa kojom se razvodio.

Nikolić je do Centra došao noseći sina u rukama u maltene besvesnom stanju kog je, ispostaviće se, udavio, tresnuo je dete na pod i napao Maju. 

Nasrnuo je na nju pesnicama i nožem. Jadna žena je uspela da pobegne iz zgrade, ali ju je sustigao na parkingu i zadao smrtonosne ubode. Naneo joj je desetine uboda...

Nekoliko radnika Centra za socijalni rad pritrčali su u pomoć, a Nikolić je i na njih nasrnuo nožem, povredivši ih.

Ubica, Rakovica, Marko Nikolić Marko Nikolić Foto: Srpski telegraf

Baš u tom trenutku u blizini su se zadesila dvojica pripadnika Komunalne policije koji su pritrčali i oborili Nikolića na zemlju, a potom ga i predali policiji.

Za to vreme, na istom asfaltu, lekari Hitne pomoći borili su se da spasu život malenog dečaka.

Čak 40 minuta pokušavali su da ga ožive, ali nisu uspeli...

U periodu koji je usledio češljali su se propusti u radu institucija, a Nikolić je bio u zatvoru.

Maja Djordjevic, ubistvo, Rakovica, centar sa socijalni rad Maja Đorđević Foto: Facebook/Maja Đorđević

U novembru iste godine, Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Nikolića, međutim, suđenje nikada nije dočekao. Samo mesec dana kasnije - 30. decembra, Nikolić se ubio u Centralnom zatvoru u Beogradu. 

Ubio se u ćeliji tako što je zario komadić ogledala u vrat.

Iza Maje je ostao njen sin Stefan iz prvog braka.

Maja Đorđević, ubistvo u Centru za socijalni rad, Rakovica, groblje, sin Mihajlo Foto: Telegraf

- "Ja ne znam što ću sad učinit' sam sa sobom, kad kuća tuge sad naš je dom" (jecaj). Ne mogu da ti objasnim kako se osećam. Vidiš ove slike gore iza tebe, oni su svi mrtvi. Maja, Mihajlo, moja majka, moj otac i Dušan, Majin prvi muž. Dođe trenutak kada ne vidiš razlog što postojiš, sve što si imao, sve ti je uzeto - govorila je Majina sestra Branislava prošle godine za Telegraf, dok su joj se suze slivale niz lice.

Video: Nikada objavljeni snimci Maje i Mihajla ubijenih u Centru za socijalni rad u Rakovici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbija

    13. jul 2020 | 22:16

    Njegovi roditelji tuzili novinare jer su ga nazivali monstrumom?! Dragi roditelji sin vam jeste bio monstrum! Nije zasluzio takvu smrt vec je trebao da zivi s tim sto je uradio u zatvoru ali ko zna da li bi monstruma to i doticalo. Evo tuzite sad i mene i verovatno vecinu naseg drustva koja ga tako oslovljava!

  • Srbin

    14. jul 2020 | 06:34

    Ma zatvori i te roditelje bolesne. Cuj tuzili medije sto su ga nazvali monstrumom. Da necete mozda slatko i vodu Nikolici.Kakva majka i otac takav je bio i ova dzukela. Ubiti dete 4 godine i majku koja ga je rodila kako drugacije da ga zovu? Najostrija osuda za oba roditelja SRAMOTNO I ZALOSNO! Pokoj dusi za malog andjela i majku a vama Nikolici sve najgore. Toliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA