≫ 

Preminuo dečak (12) koji je preskakao terasu u Domu "Drinka Pavlović": Borio se za život 11 dana

Dečak je 2. jula pao sa 3. sprata zgrade, posle čega je prebačen u Urgentni centar

  • 10
Dom za decu i omladinu Drinka Pavlovic Printskrin: Google Street View

Dečak (12) koji je zadobio tešku povredu glave kada je početkom jula pao sa terase Doma za decu i omladinu "Drinka Pavlović"Beogradupreminuo je u ponedeljak, saznaje Telegraf.rs.

Ovaj osnovac je, kako smo pisali, preskakao sa jedne na drugu terasu i pao sa 3. sprata zgrade.

Dečak je odmah prevezen u Urgentni centar na reanimaciju.

Nažalost, posle 11 dana borbe, on je podlegao povredama.

Podsetimo, posle pada, dečak je zadobio tešku povredu glave i išla mu je krv iz ušiju.

Iz Urgentnog centra nam je tada rečeno da je dečak primljen u Urgentni centar zbog hitne medicinske intervencije, tačnije operacije.

Zaštitnik građana je sutradan pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Doma "Drinka Pavlović" i nadležnog ministarstva.

Kako je saopšteno, od Doma "Drinka Pavlović" Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja i do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju celokupne dokumentacije.

Kako saznajemo, iako je dečak živeo u Domu za decu bez roditeljskog staranja, imao je porodicu.

Video: Zalediće vam se krv u venama: Majka hvata dete koje pada niz stepenice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realnost

    14. jul 2020 | 22:30

    Uzasna tragedija je gubitak jednog mladog zivota i ogroman stres i tuga za ljude koji su bili pored njega. Na zalost,danas u domovima borave deca sa izrazito kompleksnim problemima.U istoj ustanovi,koja cesto nema ni osnovne bezbedonosne uslove,borave deca sa psihijatrijskim opterecenjem,sa mentalnom retardacijom,deca sa izrazitim problemima u ponasanju,delikvencijom...U takvim uslovima,sa brojem zaposlenih koji je daleko ispod potreba za rad sa takvom populacijom dece,sa decom koja zbog problematike imaju potrebu da budu u restriktivnijem obliku zastite,na zalost tragedije su neminovne.Zaposleni koji su stalno izlozeni osudi i proceni da li dobro rade svoj posao,najcesce su jedini oslonac i podrska toj deci,cesto su izlozeni mnogim gotovo neizdrzivim teskocama i pritiscima.Godinama unazad se prica o reformi socijalne zastite i sem nekih povrsnih stvari nista korenito nije uradjeno.Misljenja sam da bi drzava mnogo vise trebala da se pozabavi ovim odavno gorucim problemom,da se toj deci omoguce uslovi zivota prilagodjeni problemima koje imaju, a zaposlenima olaksa tezak i veoma stresan posao koji rade a sve u cilju dobrobiti te dece.

  • РВ

    14. jul 2020 | 17:45

    Ех, јадничак, лака му црна земља. Не не и не, породицу сигурно није имао, а ни старатеље у Дому.

  • Doma

    14. jul 2020 | 19:28

    Bio sam u domu ali ova danasnja deca tuku vaspitace puse piju i sami prave probleme terasa je svima dostupna tako da nije nicija greska jedan profesor kad je subota i nedelja ne moze da kontrolise svu decu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA