≫ 

Sin nekadašnjeg srpskog ministra braniće se sa slobode: Uhapšen zbog nasilnog upada u Skupštinu

Vladimir Škundrić pušten je iz pritvora, nakon što je pre dva dana uhapšen

  • 0
BEOGRAD SKUPSTINA PROTESTI

Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužioca za određivanje pritvora Vladimiru Škundriću koji je pre dva dana bio uhapšen sa još dvadesetak osumnjičenih za nerede i nasilan ulazak u zgradu Skupštine Srbije.

Predlog za pritvor je odbijen i za još dvojicu osumnjičenih N. B. i V. T.  koji su sa njim uhapšeni i oni su posle saslušanja pušteni da se brani sa slobode. Na ovo rešenje sudije tužilaštvo ima pravo žalbe krivičnom vanpretresnom veću suda u roku od tri dana od prijema rešenja.

Sin Petra Škundrića, nekadašnjeg ministra i funkcionera SPS-a, i druga dvojica terete se za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i miru.

Privedeno 27 osoba

 

Prvom osnovnom sudu u Beogradu je tokom prošlog vikenda privedeno ukupno 27 osoba, među kojima su bili Škundrić i N.B. i V.T. za koje je tužilaštvo predložilo određivanje pritvora, a koji se terete zbog izvršenja krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz Zakona o javnom redu i mira i nasilničko ponašanje.

- Sudija za prethodni postupak je usvojio u odnosu na 14 okrivljenih predlog tužilaštva i odredio im pritvor do 30 dana, pretežno iz razloga postojanja opasnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo ili uticati na svedoke - rekla je portparol suda Bojana Stanković.

U odnosu na 13 okrivljenih, sudija za prethodni postupak je odbio predlog za određivanje pritvora kao neosnovan, napomenula je ona.

Lider SPS Ivica Dačić negirao je ranije da uhapšeni Škundrić, koga je Aleksandar Vučić nazvao tajkunskim detetom, ima veze sa SPS-om.

Protesti ispred Skupštine počeli su 6. jula u centru Beograda.

Desetine osoba je uhapšeno i već osuđeno zbog prekršaja, a više njih i zbog krivičnih dela zbog njih će se protiv njih sprovesti krivični postupak.

Video: Peti dan protesta u Beogradu, manji broj okupljenih nego juče

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA