Odloženo i suđenje Dušanu i Mihailu zbog posredovanja u prostituciji: Sudija se nije pojavio

Maksimović je optužen za trgovinu ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković za posredovanje u vršenju prostitucije

  • 1

Suđenje Mihailu Maksimoviću i Dušanu Milenkoviću  povodom optužbi za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu zbog nedolaska sudije.

Desetak minuta pre zakazanog ročišta u Palatu pravde došao je optuženi Dušan Milenković, koji se brani sa slobode.

Maksimović je danas trebalo da nastavi sa iznošenjem odbrane.

Suđenje je odloženo na neodređeno.

Kako smo već pisali, prema našim saznanjima, Maksimović je na prethodnom ročištu negirao trgovinu ljudima, ali je priznao posredovanje u prostituciji. On je detaljno izneo odbranu pred višim sudom, ali nije želeo da otkriva imena klijenata, kao ni devojaka koje su radile za njega.

- Suđenje je trajalo dva sata, a Maksimović je danas izneo deo svoje odbrane. Ponovo je negirao izvršenje krivičnog dela trgovina ljudima i ponovio da je posredovao u vršenju prostitucije u odnosu na sve tri devojke. Maksimović nije spominjao imena devojaka, niti klijenata, on je u ovih 2 sata govorio kako je upoznao prvu devojku, negirao trgovinu ljudima u odnosu na nju, opisao odnos sa njom kroz krivično delo posredovanje u vršenju prostitucije - rekao je izvor za Telegraf.rs.

Mihailo Maksimović Mihailo Maksimović Foto: Facebook/Mihailo Maksimovic

- Maksimović je ispričao da je sve bilo na dobrovoljnoj bazi, da je devojka bila upoznta kako funkcioniše "firma", kako se deli zarada i da je 70 odsto novca išlo devojkama, a 30 posto njemu, odnosno "firmi". Ukoliko se radilo o posredničkom poslu, 60 posto dobijale su devojke, a 40 posto "firma". Maksimović je govorio i da je devojke slao na treninge, psihoterapije i kod ginekologa. On je rekao da je sve to radio jer se brinuo o devojkama. Diskrecija je bila najbitnija, devojke nisu smele da govore o imenima drugih devojaka i klijenata - dodaje izvor.

Maksimović je optužen za dva krivična dela - trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije.

Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna.

(M. Brkić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA