≫ 

Đorđe Lacković osuđen na 6 godina zatvora: Ivanu je tukao, pekao peglom, sekao nožem, šutirao

Njemu je za nasilje u porodici izrečena kazna od godinu i po dana, a za nanošenje teških povreda pet godina, te mu je izrečena jedinstvena od šest godina zatvora

Ivana Filipović, Djordje Lacković Foto: Facebook/Ivana Filipović, privatna arhiva

Đorđe Lacković (25) iz Klenja kod Bogatića, osuđen je u Osnovnom sudu u Novom Sadu zbog prebijanja sada bivše devojke Ivane Filipović (23) iz Banovog Polja kod Bogatića, marta 2019. godine u Novom Sadu.

Njemu je za nasilje u porodici izrečena kazna od godinu i po dana, a za nanošenje teških povreda pet godina, te mu je izrečena jedinstvena od šest godina zatvora, pišu "Novosti".

Njemu je produžen pritvor sve do upućivanja na izdržavanje zatvorske kazne, a oštećena je upućena na parnicu sa imovinsko-pravnim zahtevom, odnosno sa zahtevom za naknadu štete.

Lacković, optužen za nasilje u porodici i nanošenje teških povreda, prema optužnici je 12. marta prošle godine u iznajmljenom stanu u Kosovskoj ulici u Novom Sadu, naneo teške povrede tadašnjoj devojci Ivani. Devojku je, kako se navodi u optužnici tukao rukama, šutirao nogama, pekao vrelom peglom, nožem naneo posekotine po nogama".

Ivana do detalja opisala šta se desilo kobnog dana

Ubo me je najvećim kuhinjskim nožem u predelu natkolenice. Tražio je i motku po stanu da me njom bije. Govorio je: "Naći ću nešto da te premlatim!" Gazio me je, naizmenično po leđima i prstima, šutirao kad bi se savila da zaštitim zube i lice - ovo je samo deo potresnog svedočenja Ivane Filipović iz marta ove godine.

Filipovićeva je rekla da je fizičko nasilje trpela dve godine, kao i da ju je bivši momak kobnog 12. marta prošle godine u Novom Sadu, tukao "svim šta je mogao da nađe u stanu". Ona je potvrdila svoj raniji iskaz koji je dala u Centru za socijalni rad nakon što je izašla iz bolnice.

Na pitanje odbrane kako je izgledao Lacković u trenutku napada, rekla je da je to ličilo na "napad histerije", te da je bio namršten, agresivan i besan.

- Nisam nikada izjavila da sam ja doprinela tome da me prebije. Tražio je i motku po stanu i govorio da će naći nešto da me premlati. Uzimao je sve stvari iz stana i sa njima me tukao. Gazio me je stalno, naizmenično po leđima i prstima, šutirao me je kada bih se savila u odbranbeni položaj da zaštitim zube i lice. Celom težinom tela me je gazio po leđima - rekla je Ivana.

Ona je opisivala mučke batine koje je dobila od mladića sa kojim se zabavljala i živela godinu i po dana.

Udarao me je i stolicom po leđima. Pekao me je peglom dok sam bila savijena, samo sam se trzala na svaki njen dodir. Podizao mi je rukave da me opeče po koži. Kako sam se sagnula, vrat mi je bio otkriven, pa me je i tu pekao peglom – opisala je Ivana.

Filipovićeva je rekla da je nasilje od Lackovića počela da preživljava još 2017. godine i da ju je tada na radnom mestu "bockao šrafcigerom". Ona je rekla da ju je često ispitivao o bivšim momcima, a da bi se na kraju svake priče o njima naljutio, pa ju je nekoliko puta i ošamario. Ona je ispričala i da jeste pozajmila novac od jednog momka, da je blokirala njegov broj telefona i da je njena drugarica znala sve o tome.

Video: Otac i majka silovali decu, baba ih terala da nastave sa mučenjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pokušaj ubistva

    14. jul 2020 | 17:39

    On je nju hteo da ubije, trebalo mu je suditi za pokušaj ubistva. Spasila ju je drugarica koja ju je krišom od njega odnela u bolnicu (on je morao za kratko na posao). DEČKO JE PSIHOPATA, on nije istukao devojku, nego ju je satima sadistički mučio. On je za psihijatriju i to bar 10 godina, pa onda da se proveri dali se promenio ili ne. A sada neka njega neko baca na radijator i zabavlja se pečenjem peglom i sl. dok bude u zatvoru, treba za to vreme neko da ga opameti kad ga već roditelji nisu vaspitali i stvorili od njega čoveka.

  • Filip

    14. jul 2020 | 17:48

    Pokusaj ubistva se tretira kao ozbiljno krivicno delo, zato bi trebalo dobiti minimum 15 godina.

  • Zvonko

    14. jul 2020 | 19:11

    Jak neki momak. Što nisi naleteo na mene. Ti i tebi slicni izbegavaju nas i stalno se izvinjavaju za nešto, izbegavaju pogled jer su p...e. Ali zato u kuci nekako lece svoje bolesne porive nad decom i zenama. I šta, samo 6 godina, taj sudija je isti kao on ili treba menjati zakon.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA