≫ 

Ministarstvo o pogibiji dečaka (12) u Domu Drinka Pavlović: Nema osnova za pokretanje postupka

Dete se za život borilo 11 dana

  • 1
Dom za decu i omladinu Drinka Pavlovic Printskrin: Google Street View

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da u slučaju dečaka (12) koji je preminuo nakon što je pao sa terase Doma za decu i omladinu "Drinka Pavlović" u Beogradu, nema osnova za pokretanje postupka utvrđivanja lične i neposredne odgovornosti zaposlenih.

- Sa žaljenjem obaveštavamo javnost da je korisnik Doma „Drinka Pavlović“ M.S. (11), koji je zadobio teške povrede 02.07.2020. godine, nakon 11 dana nažalost preminuo u bolnici. U vezi sa tragičnim događajem formirana je Komisija za utvrđivanje okolnosti o slučaju, koja je utvrdila da nema osnova za pokretanje postupka utvrđivanja lične i neposredne odgovornosti zaposlenih u vezi sa okolnostima koje su dovele do tragičnog slučaja i da se nažalost radi o nesrećnom slučaju - piše u saopštenju Ministarstva.

Dečak je, kako smo pisali, preskakao sa jedne na drugu terasu i pao sa 3. sprata zgrade. Odmah je prevezen u Urgentni centar na reanimaciju. Nažalost, posle 11 dana borbe, on je podlegao povredama.

Podsetimo, posle pada, dečak je zadobio tešku povredu glave i išla mu je krv iz ušiju.

Iz Urgentnog centra nam je tada rečeno da je dečak primljen u Urgentni centar zbog hitne medicinske intervencije, tačnije operacije.

Zaštitnik građana je sutradan pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Doma "Drinka Pavlović" i nadležnog ministarstva.

Kako je saopšteno, od Doma "Drinka Pavlović" Zaštitnik građana traži da u roku od 15 dana dostavi detaljne informacije o svim činjenicama i okolnostima ovog događaja i do sada preduzetim aktivnostima u cilju utvrđivanja eventualne odgovornosti zaposlenih za nezgodu, kao i kopiju celokupne dokumentacije.

Kako saznajemo, iako je dečak živeo u Domu za decu bez roditeljskog staranja, imao je porodicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Domtor

    16. jul 2020 | 09:14

    Na žalost nesreće se dešavaju i u kući. Ova nesreća je samo jedna u nizu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA