≫ 

Dete ispalo iz auta u stravičnoj nesreći kod Novih Karlovaca: Traktorista ga video i pozvao pomoć

Dečak je s roditeljima prebačen u KCV, gde im je pružena neophodna pomoć

  • 3
Porodica Živković, stradali Foto: Facebook

Beba N. Ž., stara svega godinu dana, i njen brat N. Ž. (8) poginuli su u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, dok su njihovi roditelji V. Ž. (26) i M. Ž. (34) teško povređeni, a brat M. Ž. (5) lakše. Tragedija se desila u utorak oko 23 sata na putu Novi Slankamen - Novi Karlovci, gde je živela petočlana porodica.

- Oni su se nalazili u automobilu "reno klio", kojim je najverovatnije upravljao otac nastradalih dečaka i devojčice. Pre nesreće porodica je bila na proslavi s njegovim kolegama u Novom Slankamenu. Posle ručka M. Ž. je igrao i fudbal, a navodno je popio i nekoliko piva. Kad se proslava završila, oni su krenuli kući, a u isto vreme je krenuo i njihov komšija, koji je svojim autom išao ispred njih - kaže izvor za Kurir i dodaje:

- Na putu do kuće M. Ž. je izgubio kontrolu nad "renoom", sleteo je s puta, zakucao se u drvo i prevrnuo na krov. Očevici su ispričali da je scena na mestu nesreće bila potresna.

- Jedno dete je ispalo iz automobila, koji je bio potpuno uništen! Navodno, deca nisu bila u sedištima, a proverava se i da li su roditelji bili vezani. Beba je preminula na mestu nesreće, a njen brat u kolima Hitne pomoći na putu do Kliničkog centra Vojvodine. Priča se da je preživelo dete bilo van automobila kada je naišao traktorista koji je prvo primetio olupinu, a nedaleko odatle ugledao i mališana. Navodno mu je rekao da im treba pomoć. Traktorista ga je uzeo u naručje i zvali su hitnu pomoć i policiju - ispričali su meštani upoznati sa slučajem.

Taj dečak je s roditeljima prebačen u KCV, gde im je pružena neophodna pomoć.

Preživelo dete ima kontuziju mozga

- Dete je srećom lakše povređeno i udarilo je glavu, ima kontuziju mozga, ali roditelji imaju ozbiljne povrede. Ocu dece je navodno polomljena kičma i ima unutrašnje krvarenje, dok je njegovoj supruzi pukla lobanja - kaže izvor.

Porodica stradalih juče nije imala snage da razgovara s novinarima, a komšije kažu da su ljudi potpuno skrhani ovom nezapamćenom tragedijom.

- Kolega koji je vozio ispred njih nije ništa video, jer je verovatno već bio odmakao kad se nesreća desila. Kako se nisu vraćali kući, njega je pozvao otac M. Ž. i pitao gde su jer se niko nije javljao na telefon, a već je bila ponoć. Čovek je objasnio da se vratio, a u to su se začule i policijske sirene - objašnjavaju komšije i dodaju:

- Jadan čovek, ostao je u trenu bez dvoje unučića, a na svu muku sin i snaja su u teškom stanju. To je divna porodica, koja nikome ništa nažao nije učinila. Sećamo se da su u martu malenoj devojčici slavili rođendan, a sada ih je ovakva tuga zadesila. M. Ž. je bio zaposlen u jednoj firmi koja se bavi proizvodnjom građevinskog materijala, a njegova supruga je radila u fabrici kablova.

- Poslednjih godinu dana bila je na porodiljskom odsustvu s decom. Mlada se udala i brzo su dobili troje dečice - kažu meštani Novih Karlovaca.

Na Fejsbuk profilu M. Ž. mogu se videti fotografije s rijaliti učesnikom Kristijanom Golubovićem. Sudeći po okruženju, one su nastale na nekoj fudbalskoj utakmici na Partizanovom stadionu.

Kako kažu komšije, M. Ž. ima mlađeg brata i sestru, koja je na dan nesreće operisana.

- Čuli smo da mu je sestra u bolnici zbog neke operacije. Ovo je strašno, tu porodicu kao da nevolje ne zaobilaze - kazale su komšije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    16. jul 2020 | 09:33

    Gde covek moze da juri I sta je bitnije od porodice koju vozi.Ovo je tuga.

  • B

    16. jul 2020 | 09:54

    Voziti cijelu porodicu, piti alkohol, a pritom brzo voziti. Ne znam...

  • Lord

    18. jul 2020 | 08:27

    To moze samo covek bez mozga, pijan da vozi troje dece...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA