≫ 

Roditelji povređeni kod Slankamena van životne opasnosti: Još ne znaju da su im deca poginula

Petogodišnji dečak ima kontuziju glave, druge povrede nema, svesno je i dobro, njegovo stanje je stabilno

  • 2
Deca, čloanovi porodice koja je stradala, Vanesa Živković Foto: Facebook

Osmogodišnji N. Ž. i njegova sedam godina mlađa sestra N. Ž. iz Novih Karlovaca poginuli su, dok su otac, majka i brat teško povređeni u ponedeljak uveče u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na samom izlazu iz Novog Slankamena.

Roditelji Milan Ž. (44) i Vanesa Ž. (34) prevezeni su i hospitalizovani u Kliničkom centru Vojvodine, i navodno zbog stanja u kome su još im nije rečeno da su im najmlađe i najstarije dete stradali, piše Blic. Četvoroipogodišnji dečak M. Ž. je prebačen u Dečju kliniku u Novom Sadu i nije životno ugrožen.

Prva saznanja policije su da je otac dece Milan Ž., koji je upravljao "renoom klio" u kome su bili mališani i majka vozio neprilagođenom brzinom.

Porodica je u ponedeljak uveče bila u Starom Slankamenu, i oko 23 sata a na putu ka Novim Karlovcima gde su živeli, njihov "reno klio" sleteo je s puta u voćnjak. Vozilo je udarilo u drvo, od siline udara odbilo se, a zatim nekoliko puta prevrnulo. Koliko je bio silovit udarac u drvo, svedoči i to da je far vozila odleteo tridesetak metara u voćnjak.

U okretanju automobila devojčica i brat N. M., koji su sedeli na zadnjem sedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Devojčica je preminula odmah, dok je dečak umro u Domu zdravlja u Beški.

Teške povrede su zadobili roditelji, dok je petogodišnji dečak lakše povređen. Kako su za Blic kazali u KCV, roditelji su van životne opasnosti.

- U Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine primljena su dva pacijenta sa teškim telesnim povredama. Posle hitne, blagovremene, kompletne dijagnostike, lekarske pomoći i zbrinjavanja, pacijenti su stabilnog zdravstvenog stanja, van životne opasnosti i nalaze se u Urgentnom centru na daljem lečenju i pod stalnim lekarskim nadzorom - kažu u KCV.

Dečak ima kontuziju glave te druge povrede nema. Svesno je i dobro, a stanje je stabilno, rekli su u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu.

- Nismo našli druge povrede sem kontuzije glave, urađene su sve druge pretrage i zasad je dete na posmatranju. Videćemo kako će se situacija razvijati dalje - rekli su iz Instituta.

Veštačenje automobila

Po nalogu tužioca, naređeno je veštačenje automobila kako bi se utvrdilo da li je bio tehnički ispravan kada je došlo do nesreće, a biće utvrđeno da li su vozač i suvozač bili vezani, odnosno da li su deca koristila sigurnosni pojas ili odgovarajuća dečja sedišta.

Video: Snimak sa sigurnosnih kamera teškog sudara ispred Vlade Srbije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    16. jul 2020 | 18:50

    Moj bagreme, nedo bog nikome

  • Psihopata

    16. jul 2020 | 21:49

    Netreba im ni kazati da im se zdrastveno stanje ne pogorsa. Brz oporavak a decu neka andjeli cuvaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA