Dragan i Rade su 2 godine šurovali sa carinicima i švercovali televizore: Sad moraju da odrobijaju

Dragan i Rade Rosić su osuđeni jer su od februara meseca 2013. godine u Čurugu, organizovali kriminalnu grupu radi krijumčarenja koja je delovala do kraja 2014. godine

  • 5
Sudija Foto-ilustracija: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na po dve godine zatvora i novčanu kaznu od po pola miliona dinara Dragana i Radeta Rosića zbog organizovanog krijumčarenja televizora i druge tehničke robe iz Mađarske i Slovačke u Srbiju preko graničnog prelaza Horgoš u saradnji sa carinskim službenicima.

Ovom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, potvrđena je prvostepena presuda Specijalnog suda u onosu na njih dvojicu, kao i u odnosu na dvojicu, sada pravosnažno, oslobođene od optužbi za krijumčarenje - Milošu Andriću i Draganu Miliću.

Apelacioni sud je smanjio kaznu Stevanu Popoviću i osudio ga na 10 meseci zatvora i novčanu kaznu od 200.000 dinara.

Carinskom službeniku Leonardu Hadžimušoviću je preinačio osuđujuću presudu i pravosnažno ga oslobodio od optužbi.

Republika Srbija je preinčenim delom presude upućena da odštetni zahtev ostvaruje u parnici.

Dragan i Rade Rosić su osuđeni jer su od februara meseca 2013. godine u Čurugu, organizovali kriminalnu grupu radi krijumčarenja koja je delovala do kraja 2014. godine.

Oni su u Mađarskoj i Slovačkoj kupovali televizijske aparate i drugu tehničku robu na svoje ime, kao i na ime drugih lica, i prenosili do magacinskog prostora i to do pijace „Virag“ u blizini granicnog prelaza Horgoš.

Robu su neocarinjenu prenosili preko granice i potom je prodavali u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    26. jul 2020 | 18:30

    Lepo a carinici oslobodjeni da bi mogli da nastave sa nekom drugom grupom koja se bavi krijumcarenjem a ako bi se klupko odmotavalo ko zna do koga bi stigli ko je još umešan zato bolje ovako

  • CH

    26. jul 2020 | 19:40

    Hahaha.Cirkus.Nego imam jedno pitanje.Zasto se cekalo 6 godina za presudu.Da se nadju veze pola zaboravi . .itd. . .Moje misljenje. .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA