≫ 

Šaranović dobio 30 godina za likvidaciju Zreleca: Ovo je prva presuda za ubistvo advokata u Srbiji

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata

  • 2

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Vladimira Šaranovića povodom optužbi da je ubio advokata Vladimira Zreleca. On je ubijen 1. decembra 2015. godine na Vračaru. Ovo je prva, ujedno i prva pravosnažna presuda za ubistvo nekog advokata u Srbiji.

Ovom odlukom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu kojom je Šaranović u novembru prošle godine osuđen zbog teškog ubistva i neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, koja je pronađena u stanu u kojem je boravila njegova supruga dok je on bio u dvogodišnjem bekstvu.

Apelacioni sud je saglasan sa stavom prvostepenog suda da je advokatura delatnost od javnog interesa, te da složenost tog posla nosi povećan rizik za bezbednost lica koje obavlja.

Šaranović se nalazi u pritvoru od hapšenja dve godine nakon ubistva, jer je bio u bekstvu.

Što se tiče optužbe protiv njegove supruge za držanje droge, sud je pravosnaznzo odbio optužbu protiv nje.

Supruga ubijenog advokata, oštećena Anja Zrelac upućena je na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva.

Šaranović je tokom suđenja negirao optužbe za ubistvo beogradskog advokata, potvrđujući da ga je poznavao i da ga je sa njim upoznao rođak Slobodan Šaranović.

Detaljno obrazloženje presude objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    30. jul 2020 | 12:19

    Pozdravljam odluku. Advokatura jeste profesija od javnog interesa i zato je i bezbednost lica koja obavljaju ovu delatnost važna za čitavo društvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA