≫ 

Direktor Opšte bolnice Leskovac osuđen na pet meseci zbog nameštanja tendera

Dimitirijeviću je prvostepenom presudom Višeg suda zabranjeno i da narednih godinu dana radi u struci, kao i da vrši funkciju direktora bolnice

  • 3
Opšta bolnica Leskovac Opšta bolnica Leskovac Printskrin: Youtube/RTS1

Direktor Opšte bolnice Leskovac Nebojša Dimitrijević osuđen je na 5 meseci zatvora zbog navodnog nameštenja tendera za usluge održavanje higijene u leskovačkoj bolnici, a pošto je reč o prvostepenoj presudi on na nju ima pravo žalbe, te će o ovom predmetu na kraju ipak odlučivati Apelacioni sud, rečeno je juGmedii u Višem sudu u Nišu.

Dimitirijeviću je prvostepenom presudom Višeg suda zabranjeno i da narednih godinu dana radi u struci, kao i da vrši funkciju direktora bolnice.

- Ja presudu još uvek nisam dobio i, da budem iskren, očekivao sam da ta prvostepena bude blaža. Sigurno je da ću se na nju žaliti - kazao je kratko novinaru juGmedie Dimitirijević.

Kako nezvanično saznaje juGmedia, tokom suđenja u Višem sudu optužni predlog je od strane tužilaštva menjan tri puta, a nijedan materijalni dokaz nije potkrepljen na sudu.

Dimitirijević je u februaru prošle godine uhapšen  kao odgovorno lice, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem. Uhapšeno je i ovlašćeno lice  preduzeća „Transly“ D.S. (1975) zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem i Dimitirijevićeva saradnica M.M. (1963) zbog  sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Sumnjalo se da je  D.S. podstrekavao direktora bolnice da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme „Transly“ i „Respekt legal“ iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.

Dimitrijević je bio optužen da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M.M. kao član komisije za javnu nabavku u ovoj bolnici, bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene.

Inače, Dimitrijeviću je 2016. godine uručena nagrada Evropske poslovne acocijacije  i Internacionalnog komiteta Sokratsa sedištem u Lonodnu za najboljeg menadžera u zdravstvu, a Opšta bolnica Leskovac je tada rangirana kao najbolja u konkurenciji sličnih zdravstvenih ustanova na zapadnom Balkanu i Bliskom istoku.

Video: Apel doktorke: Ako želite da vas lečimo još koji mesec, nemojte govoriti guši me maska

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bozidar

    1. avgust 2020 | 07:37

    Cela Leskovacka bolnica zna da je direktor hteo da ustedi novac jer je dokumentacija firme sa najmanjom ponudom za tender zakasnila. Inace da je stvarno bilo mita i korupcije ili nesto trece prvostepena presuda bi bila mnooogo veca. Steta za Leskovacku bolnicu koja ce zbog pravne zavzlame oko organizovanja tendera sad biti na losem glasu iako je jedna od najboljih u Srbiji. Steta i za direktora koji je bolnicu doveo u red i svojim angazovanjem doprineo boljoj radnoj atmosferi.

  • Brka bre

    1. avgust 2020 | 09:14

    To ima u svaku bolnicu u Srbiji das pare imas poso ili legas sa doktorom tovam je nasa komisija za poso ?

  • Margit

    1. avgust 2020 | 06:33

    Ma pustite coveka, pa procesljajte malo javna preduzeća, u svim gradovima. Ali, ali tamo obicno su direktori pravnici, ekonomisti, koji znaju pravne zavrzlame pa to vesto urade. A sta zna doktor o tome pa nista, navukli coveka, a nije se pravno pokrio, ali pod uslovom da je tako da, mu nije namesteno, izmisljeno da se izblamira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA