≫ 

Užasni napad u niškoj kovid bolnici: Pacijent tukao štakom medicinsku sestru, a spasila mu je život

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo.

  • 76
starac deda sa štapom medicinska sestra Foto: Shutterstock

S.K. (82) istukao je medicinsku sestru N.O. (32) u Kovid bolnici na Klinici za rehabilitaciju niškog Kliničkog centra jer ga je sprečila da svojevoljno napusti ovu zdravstvenu ustanovu, a zatim pretio da će skočiti kroz prozor.

Kako saznajemo, težak incident se dogodio 30. jula oko 18 sati kada je starac zatražio da bude pušten iz bolnice.

- Sestra mu je objasnila da zbog zdravstvenog stanja mora da ostane na lečenju nakon čega je on podivljao. Popeo se na radijator i otvorio prozor, vikao je da će, ako ne može kroz vrata, izaći kroz prozor. Zabrinuta zdravstvena radnica je uspela da ga ubedi da odustane od iracionalne namere, i vrati ga u krevet. Međutim, čim mu je okrenula leđa, pacijent je zgrabio štaku i svom snagom je udario, jednom po glavi a drugi put po rebrima – objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Niška policija je potvrdila ovaj događaj i saopštila da je obavestila Osnovno javno tužilaštvo. Kako saznajemo, ustanovljeno je da se radi o krivičnom delu lake telesne povrede zbog čega će protiv napadača biti podneta krivična prijava.

Niški Klinički centar osudio je napad na njihovu medicinsku sestru

- Tačno je da je zdravstvena radnica napadnuta na svom radnom mestu. To je nedopustiv akt u situaciji kada medicinsko osoblje u celoj zemlji rizikuje svoje živote i zdravlje da bi pomogli obolelima od Covida 19. Osuđujemo ovakvo ponašanje i apelujemo na pacijente da nam pomognu da bi svako dobio blagovremenu i adekvatnu pomoć – rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kolege pretučene medicinske sestre ogorčene su napadom na nju jer, kako tvrde, radi se o savesnoj osobi koja je doživela traumu samo zato što je radila svoj posao.

- Da ga je pustila da skoči kroz prozor dobila bi otkaz. Učinila je sve da ga spase i to joj je nagrada. Malo nam je što smo po čitav dan na ovim temperaturama u skafanderima, što smo izloženi zarazi, rizikujemo naš i živote naše porodice, a još nam treba da nas pacijenti tuku – kazala je jedna koleginica pretučene žene.

Video: Ušli smo u crvenu zonu kovid bolnice: Virus nije izmišljen i ova odela ne oblačimo bez razloga

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radisa Nacic

    2. avgust 2020 | 12:17

    Ja trenutno lezim u novon klinickon centru nis .I svedok sam pozrtvovanja medicinskog osoblja i lekara za dobrobit pacijenata.Ali sam zgrozen ponasanjem pogotovo starijih pacijenata .Ja na ovakav bezobrazluk i sebicnost nisam.video u zibotu .i ja sam ima roditelje i babu i dedu ali su to bili drugaciji ljudi .Svaka cast medicinskom osoblju na zrtvi i sta sve mora da trpe.

  • Da

    2. avgust 2020 | 12:15

    Nisu ti stari bas tako slatki ,cast izuzecima ,kao mala deca i razmazena .Zakeraju za sve i svasta .Ko radi i zivi sa njima zna.

  • J...

    2. avgust 2020 | 13:15

    Nosi staku a penje se i bije!moj pokojni svekar Bog da mu dusu prosti gadjao servirku tanjirom!ti stari daju suvise za pravo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA