≫ 

Malčanski berberin ispitivao veštake. Tvrdi da nije uračunljiv, majka devojčice: "On je bez duše"

Suđenje je radi zaštite interesa maloletnika zatvoreno za javnost

  • 17

Suđenje Malčanskom berberinu Ninoslavu Jovanoviću, optuženom za zlostavljanje i otmicu devojčice, nastavljeno je danas.

Na glavnom pretresu saslušani su veštaci neuropsihijatrijske struke s obzirom na to da Ninoslav Jovanović osporava njihov pisani nalaz i mišljenje kojima je proglašen uračunljivim, a samim tim odgovornim za zlostavljanje deteta zbog čega mu preti doživotna kazna.

Viši sud je zvanično potvrdio da je na današnjem glavnom pretresu ispitan veštak psihijatar.

- Ispitan je predstavnik komisije Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu koja je obavila neuropsihijatrijsko veštačenje optuženog Ninoslava Jovanovića. Sledeći glavni pretres zakazan je za 2. septembar kada će biti pozvan veštak psiholog, član komisije veštaka Specijalne zatvorske bolnice koji na današnji glavni pretres nije pristupio zbog bolesti kao i lekari Kliničkog centra u Nišu – saopštio je Viši sud.

Suđenje je radi zaštite interesa maloletnika zatvoreno za javnost, a kako je nakon izlaska iz sudnice posvedočila majka oštećene devojčice, Jovanović je danas ispitivao veštake.

- Znamo samo da je uračunljiv. Da je proglašen kao uračunljiva osoba - kaže devojčicina majka Aleksandra novinarima.

Dodala je da je tražio sva moguća prava. Aleksandra je rekla da nije u stanju priče, da je pola čula, pola nije.

Na pitanje kakav je to čovek koji se nije izvinio, a pokušava da se izvuče od kazne majka žrtve odgovara : "Bez duše".

Krajem marta je Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića, ali zbog zaštite interesa maloletne oštećene u ovom slučaju, nije mogao da saopšti pravnu kvalivfkaciju krivičnog dela za koje se tereti. Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta. Za ova krivična dela zaprećena je kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u rodnom selu Malča, nakon 17 dana policijske potrage za njim. On je, kako se sumnja, 20. decembra, u selu Suvi presreo devojčicu na putu do škole i oteo je. Ona je u međuvremenu pronađena, nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik i jednoj vikendici.

Jovanović je ranije u dva navrata bio osuđivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora, koje je izdržao.

Inače, M.K. koju je 10 dana držao zatočenu nakon otmice, pronađena je 29. decembra u selu Jasenovik u velikoj policijskoj potrazi. Devojčica je bila ošišana sa modricama po telu i smeštena u Klinički centar u Nišu radi oporavka.

Video: Snimak Malčanskog berberina pre suđenja: Dovezen u zgradu Višeg suda uz velike mere obezbeđenja

(D. K. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    4. avgust 2020 | 15:08

    Nema Smrtne kazne ŠTETA onda DOŽIVOTNA!!!

  • Гаргамел

    4. avgust 2020 | 15:46

    Какво суђење, шта он има кога да пита ! ? Иза браве у самицу доживотно без права на посете, пакете, викенд одсуства а судити стручњаку који је проценио да је овај монструм безопасан по околину. Људи неко ко је на буџету је овог мострума, педофила, силоватеља, повратника пустио са робије пре времена !!!

  • Ce gevara

    4. avgust 2020 | 15:43

    Dozivotna a usput psihopata neka mu pokloni puuuuno vazelina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA