≫ 

Pripadnik Rosu van dužnosti udarao mladića oružjem po glavi, pištolj opalio pred prolaznicima

Incident se dogodio u centru Severne Mitrovice, a na licu mesta pored pripadnika policije mogli su se videti i pripadnici interventne jedinice

  • 3
Most na Ibru, Mitrovački most, Novi Most

Foto: Marko Jovanović

Pripadnik Rosu Z.P. srpske nacionalnosti iz Severne Mitrovice danas je u centru tog grada udario mladića, takođe srpske nacionalnosti, pištoljem po glavi, a oružje je opalilo tom prilikom, saznaje Kosovo Onlajn.

Prema izjavi svedoka koji je želeo da ostane anomiman, "pripadnik Rosu, Srbin iz Severne Mitrovice, u civilu i van dužnosti, želeći da na neki svoj način reši nerašćišćene odnose u vezi sa tučom u tom gradu prethodnih dana, upotrebio je pištolj, udario po glavi momka i tada slučajno opalio, što dovelo je u opasnost sve prisutne na toj lokaciji, koja je u tom momentu bila puna prolaznika".

Kako je potvrđeno za Kosovo Onlajn u KPS-u, pripadnik Rosu je priveden.

Zamenik regionalnog komandira Kosovoske policije Besim Hoti izjavio je da je danas u Severnoj Mitrovici policija privela pet osoba zbog incidenta u ovom gradu. On je u izjavi za Kosovo Onlajn rekao da se pet lica trenutno nalazi u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici i da su među njima osumnjičeni i svedoci događaja.

Došlo je do tuče u kojoj je učestvovalo nekoliko lica i sumnja se da je tom prilikom korišćeno oružje, ali da niko nije povređen vatrenim oružjem.

Među privedenima su kako saznaje Kosovo Onlajn i dva pripadnika specijalne kosovske policije za koje se sumnja da su bili umešani u incident.

- Policija i forenzičari su na licu mesta i rade na prikupljanju dokaza, uključujući i uzimanje snimaka sa video nadzora - rekao je Hoti i naveo da će se u istragu ovog slučaja uključiti i Policijski inspektorat tzv. Kosova.

Incident se dogodio u centru Severne Mitrovice, a na licu mesta pored pripadnika policije mogli su se videti i pripadnici interventne jedinice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    4. avgust 2020 | 16:21

    Празан пиштољ не може да испали метак ! Овде није случајно опалио пиштољ ... са разлогом је био напуњен !

  • Арса

    4. avgust 2020 | 17:00

    Србин у тој злочиначкој дружини? Ових дана нас многи срби растужише.

  • Boki

    4. avgust 2020 | 16:42

    Nema veze,mi smo navikli da nas nasa policija bije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA