≫ 

Policija ispituje da li je Aleksandar (19) ubijen: Dve verzije o smrti tinejdžera, telo našli rođaci

Više osoba je saslušano radi prikupljanja informacija o nestanku i smrti mladića

  • 0
nestao mladic, Bublicko jezero, Brestovačko Foto: Facebook, Wikimedia/Sandra.Stamenkovic91, Google Maps

Telo Aleksandra P. (19) iz sela Lukomir kod Žitorađe, koji je nestao u nedelju po podne, nađeno je u utorak ujutru oko 6.30 u Bubličkom jezeru, a policija sumnja da je reč o ubistvu.

Viši javni tužilac u Prokuplju naložio je i obdukciju, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti, a kako nezvanično saznaju "Novosti", više osoba je saslušano radi prikupljanja informacija o nestanku i smrti mladića.

Telo, koje je isplivalo iz vode, primetili su rođaci Aleksandra P, koji su više od 24 sata bili na jezeru i tragali za njim.

Prema jednoj verziji, nesrećni mladić je najpre ubijen, a zatim bačen u vodu. Navodno, jedna starija žena je videla kako nekoliko mladića iz džipa baca u jezero njegovo telo.

Jedna od sumnji je i da je Aleksandar nekom od momaka sa kojima je bio u društvu dugovao novac. Pre odlaska sa njima, rekao je sestri da će se brzo vratiti.

Aleksandar je u nedelju sa društvom došao na jezero. U popodnevnim časovima, prijavljeno je da ga nema, pa je obaveštena policija, koja je zajedno sa članovima njegove porodice pokušavala da ga pronađe.

- Obdukcija će pokazati koji je uzrok smrti mladića, a istraga je u toku - kazali su u Tužilaštvu.

Poznanici Aleksandrove porodice u Lukomiru i Žitorađi za mladića imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan i miroljubiv. Pored roditelja, imao je i mlađu sestru, koja, kako kažu, ne prestaje da plače za bratom od kada je saznala za njegovu smrt.

Ipak, postoji i druga verzija o tragediji, po kojoj se mladić udavio u jezeru, a okupljeni kupači odmah su pokušali da mu pomognu.

Navodno, Aleksandar je na prepuno jezero je došao sa društvom. Neko je oko 15.30 prijavio nestanak i krenula je potraga. Na obali su ostale papuče i mobilni telefon.

- Plivao je i samo odjednom nestao. Tražili smo ga puna dva sata. Tada je već bilo kasno. Očigledno ga je progutao vir - govorili su neki od kupača na jezeru.

Ovo je drugi slučaj davljenja na veštačkom jezeru kod Prokuplja u svega nekoliko dana.

Nedavno je pronađeno utopljeno telo 48-godišnjeg muškarca iz Leskovca.

Video: Užas u Vranjskoj Banji: Pronađena dva tela u lokvi krvi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA