≫ 

Crnogorka Sanja koja je nasmrt pretukla Aleksandra kod Slavije: "Bilo je on ili ja, branila sam se "

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškarac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku

  • 6
Krvave ruke, krv, Nesreća, Samoubistvo, Ubistvo, nož Foto: Shutterstock

"Nisam želela da ga ubijem. Branila sam se. Da nisam pokušala da se zaštitim, ja bih sada bila na njegovom, a on na mom mestu. Bilo je - ili on ili ja!"

Ovo je, kako "Večernje novosti" saznaju, bilo sve što je Nikšićanka Sanja R. (27), osumnjičena za ubistvo Aleksandra O. (51), izjavila tokom ispitivanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Na ostala pitanja, oko toga šta se dešavalo kritične noći, tek treba da bude saslušana. Za kraj nedelje zakazano je i ispitivanje prvih svedoka.

U međuvremenu, kako se saznaje, sudski veštak Zoran Stanković završio je veštačenje povreda Sanje R. i izveštaj uputio nadležnom tužiocu. Njoj je pomoć ukazala lekarska ekipa istog jutra kada se dogodio zločin, a pregledana je i u Urgentnom centru.

- Devojka je imala vidljive povrede po vratu i telu. Bila je brutalno pretučena. Njoj se na teret stavlja da je tegom udarila Aleksandra u glavu i usmrtila ga. Rezultati obdukcije njegovog tela, međutim, još se čekaju. Ne zna se sa sigurnošću da li je taj udarac neposredni uzrok njegove smrti ili nešto drugo. Tokom uviđaja u stanu je pronađen alkohol, ali i razni narkotici, pa i kokain - navodi izvor "Večernjih novosti".

Više javno tužilaštvo istražuje da li je muškarac možda pod dejstvom alkohola i narkotika nasrnuo na devojku. On je, inače, policiji bio poznat kao narko-diler, ali i čovek koji je imao razne sukobe sa zakonom. Zbog toga je pre nekoliko godina i promenio identitet.

On je pronađen mrtav 18. jula u iznajmljenom stanu na sedmom spratu zgrade u Deligradskoj ulici, u samom centru Beograda. Komšije su pozvale policiju kada su na terasi ugledale krvavu i izbezumljenu devojku kako doziva u pomoć. Policija i vatrogasci su na silu ušli unutra i zatekli muškarca na podu, u lokvi krvi.

Svuda po stanu su stvari bile ispreturane, što samo svedoči o sukobu i haosu koji je prethodio tragediji.

- Čuli su se tupi udarci i ženski glas koji je zapomagao. Pred zoru, kao da je vika dostigla vrhunac. Iznenada je sve utihnulo - pričale su komšije.

U ovom trenutku nije najjasnije u kakvom su tačno odnosu bili muškarac i devojka. U javnosti se spominje da je reč o emotivnoj vezi, ali prema nezvaničnim saznanjima, to nije tačno.

- Priroda njihovog odnosa nije baš bila emotivna. Očekuje se da sama Sanja o tome progovori više, kada bude bila u stanju. Sa druge strane, on je neko ko je i ranije zlostavljao i mučio žene. Doduše, tada se zvao Veseljko Okuka Oki - navodi sagovornik "Večernjih novosti".

Okuka je uhapšen oktobra 2009. u Beogradu pod sumnjom da je oteo i na silu držao maloletnu M. R. (17), koja se, inače, kako je objavljeno, bavila prostitucijom. Posle nekoliko dana devojka je uspela da pobegne i zatraži pomoć. Tokom pretresa stana policija je kod Okuke pronašla pored pištolja i kilogram različitih narkotika. Bio je osuđen na četiri godine zatvora.

Prema podacima policijsih agencija u BiH, Veseljko Okuka je svojevremeno bio osuđen na 10 godina zatvora zbog ubistva Vitomira Skočajčića u Nevesinju. Zločin se dogodio maja 1993. godine. Okuka je kaznu izdržavao u zatvoru u Foči, koji je tokom rata u BiH bio granatiran, pa je uprava zatvora bila prinuđena da otvori vrata svim zatvorenicima, koji su se tada razbežali.

Nakon rata za Okukom je bila raspisana centralna i međunarodna poternica radi izdržavanja kazne za to ubistvo. Na osnovu te poternice, 2016. je uhapšen u Španiji. Izručen je BiH, i od 23. marta 2018. boravio je u zatvoru u Trebinju. U njemu je bio sve do oktobra iste godine, kada je dostavljeno rešenje o iznenadnoj obustavi poternica. Od tada se Okuki u BiH izgubio svaki trag.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    5. avgust 2020 | 10:51

    Krsna neka crnogorka, ako vam je crnogorka devojka-zena vodite racuna o ponasanju😉

  • Dutja Zp

    5. avgust 2020 | 11:12

    Po njegovoj biografiji, ja bih nju momentalno oslobodio šta god da se desilo. Fin neki čovek.

  • Marijana

    5. avgust 2020 | 14:29

    A sta trazi mlada devojka sa covekom koji otac moze da joj bude?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA