≫ 

Loznički narko-dileri i lopovi na crnom spisku: 4 strane sa svim podacima kruže gradom

Sumnja se da iza svega stoji sukob lokalnih grupa

  • 15
Korona ZABRANA KRETANJA, POLICIJA POLICIJSKA KONTROLA PROVERA

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Loznicom već danima, u štampanoj i elektronskoj formi, kruži, razmenjuje se i prosleđuje "materijal" ispisan na četiri stranice, kojim se ukazuje na sve "nosioce kriminala" u gradu, pre svega one koji se navodno bave trgovinom narkoticima i krađom i raskpalanjem skupocenih automobila.

Nepotpisani autor, pišu Novosti, navodi i ko sve od nadležnih, navodno, štiti najveće kriminalce, od kojih su se neki, kako je napisano, "kamuflirali u razne legalne poslove", i slove za "ugledne ljude", "dobre domaćine".

Dilovanje droge, dileri, narkomanija, droga

Na spisku dileri droge / Foto-ilustracija: Shutterstock

Uz svakog od prozvanih, navedeni su i njegovi lični podaci, a spominje se, na primer, i gde svako od navodnih kriminalaca krije drogu, gde je nabavlja, koja kola vozi...

- Dobro bi bilo da se nadležni pozabave ovim navodima, koji se dele na sve strane, jer skoro da nema nikoga ko to nije pročitao - kaže sagovornik lista.

- Sigurno da je među kriminalcima došlo do velikih sukoba, pa sad jedni druge nemilosrdno i javno cinkare. Ima tu i uopštenih stvari i indicija, ali i onih koji, kad se slože kockice, potvrđuju ko je s kim u savezu i zašto godinama "ne padaju". Verovatno su osetili da je "vruće", da su neki, koji su im pomagali, sa važnih mesta otišli u penziju, ili su čak osuđeni. Ovo je šansa za veliku akciju, da se kriminalu u ovom kraju konačno "stane za vrat" - kaže sagovornik.

Akcija Lazarevčana

 

Sredinom decembra 2019. članovi Udruženja građana "Sveti Sava" iz Lazarevca objavili su spisak sa imenima devetoro dilera, koji u ovom gradu prodaju narkotike. Motiv tog spiska je, kako su naglasili, nezainteresovanost opštinskih vlasti i policije da reše problem prodaje droge. Oni, inače, godinama sprovode akciju tako što grad oblepe plakatima sa fotografijama osoba označenih kao narko-dileri ili dele brošure sa njihovim imenima na javnim mestima.

Video: Srpski narko- dileri uhapšeni u Italiji: Drogu krili u garaži, evre u kesama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kraj

    6. avgust 2020 | 19:56

    Fotografije, imena, koja kola voze.. sve treba javno objaviti da svi vide u gradu ko truje decu, i ko ucenjuje i zelenaši.

  • SRB

    6. avgust 2020 | 19:06

    U Lazarevcu su koliko toliko resili ovaj problem. Samo javno i transparentno! Slika dilera i njegovo puno ime i prezime i kratak opis : gde zivi- ulica i broj...... Veliko hvala udruzenju Sveti Sava iz Lazarevca

  • Marko

    7. avgust 2020 | 16:36

    Boki Apenac Stira 2 kod obdanista ulaz

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA