≫ 

Dve jezive priče iz Niša: Kupili devojčicu (14) zbog braka u Nemačkoj, majka podvodila ćerku (17)

Postoji sumnja da je namera trgovaca ljudima da maloletnicu prisile da radi za njih, prosjači ili se čak prostituiše

  • 2
Tužna devojčica, Mlada, Plače, Maloletnica, Brak, Venčanje pod prisilom,

Foto: Profimedia/Alamy

Pred Višim sudom u Nišu započeo je glavni pretres u krivičnom postupku zbog trgovine ljudima u pokušaju protiv nemačke državljanke M.B. (19), F.O. (43) iz Prištine i Kragujevčanina R.F. (35). Oni se terete da su 31. maja prošle godine u nameri da pribave korist uspostavljanjem ropskog ili sličnog odnosa, pokušali da omoguće prelazak granice na aerodromu u Nišu maloletnici staroj 14 godina, koja je u Nemačkoj trebala da stupi u ugovoreni brak. Radi zaštite interesa maloletnog lica, suđenje je zatvoreno za javnost.

- Protiv okrivljenih se krivični postupak vodi zbog krivičnog dela trgovina ljudima u pokušaju. Glavni pretres je otpočeo, dokazni postupak je u toku, nastavak suđenja zakazan je za 25. septembar – saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u Nišu.

Optuženi F.O. se tereti da je devojčicu kupio od njenih roditelja i obećao da će je udati u Nemačkoj, te da će snositi sve njene troškove. Na niškom aerodromu se našao sa R.F. za čijeg je sina navodno trebalo da se dete uda, dok je Nemica M.B. trebalo da pazi na nju.

Međutim, kada su stigli na aerodrom, policija je primetila devojčicu jer je delovala uplašeno. Zatražili su im pasoše i ustanovili da maloletnica ima lažnu putnu ispravu, odnosno da ona pripada devojci koja na nju liči.

Postoji sumnja da je namera trgovaca ljudima da maloletnicu prisile da radi za njih, prosjači ili se čak prostituiše.

Sud, Nis, sud u Nisu

Niški sud / Foto: Telegraf.rs

Zbog istog krivičnog dela pred sudom će se 24. avgusta prvi put pojaviti i Nišlijka A.B. (42) i njen saučesnik Piroćanac B.M.

Tada bi trebalo da se održi pripremno ročište jer je prethodno odloženo s obzirom na to da A.B., koja se brani sa slobode, nije došla u sudnicu. Ona se tereti da je radi otplate duga, B.M. sa kojim je bila u emotivnoj vezi, podvodila sedamnaestogodišnju ćerku, dok je njen dvanaestogodišnji sin kod njega radio, takođe da bi otplatio majčinu pozajmicu.

Njih dvoje su uhapšeni 7. oktobra prošle godine kada ih je policiji prijavio bivši muž A.B. kome se ćerka požalila na majčino postupanje.

Za krivično delo trgovine ljudima učinjeno prema maloletnicima propisana je kazna zatvora od pet pa do 12 godina zatvora.

Video: Pogledajte spektakularno hapšenje u leglu prostitucije u Beogradu

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Iskrena

    7. avgust 2020 | 14:07

    Ima jedan primer majka krade iz kase kod poslodavca a ćerka pevačica bila na privremenom radu u Dubai

  • Vesna P.

    7. avgust 2020 | 18:39

    Kakva udaja, devojcica bi zavrsila kao belo roblje! I ovo prvo je strasno, ali je drugo neuporedivo gore. Sta reci za majku, koja podvodi vlastitu kcerku i daje sina u najam, da otplati dug ljubavniku? Sta li bi tek radila sa tudjom decom, ne smem ni da pomislim!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA