≫ 

Policajci u Beogradu kažnjeni jer su parkirali na stazi za slepe: Nećemo tolerisati bahato ponašanje

- Policija je tu da uvek bude uz svoje građane - kaže ministar Stefannović

  • 5
STEFANOVIC MEDIJI KONFERENCIJA Foto: Tanjug/Sava radovanović

Ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, saopštio je da su u nedelju u centru Beograda kažnjeni policajci zbog nepropisnog parkiranja.

- Kažnjeni su policijski službenici koji su juče u centru Beograda nepropisno parkirali patrolni auto na delu staze za slepe i slabovide osobe. Nećemo tolerisati bahato i neprofesionalno ponašanje. Policija je tu da uvek bude uz svoje građane - napisao je Stefanović na Tviteru.

"Oko sokolovo" od danas piše kazne

Podsećamo, "Oko sokolovo”, instaliran na 18 “rendž rovera” Komunalne milicije, danas počinje da piše kazne nepropisno parkiranim vozila.

18 sajber vozila, nadgledaće 93 najkritičnije ulice, uglavnom u centru Beograda i na Novom Beogradu. Snimaće nepropisno parkirane automobile na saobraćajnicama, u žutim trakama, na tramvajskim šinama, stajalištima javnog prevoza, pešačkim prelazima, mestima koja su rezervisana za osobe za invaliditetom, na trotoarima.

Kazne koje će slati vozačima koji su se nepropisno parkirali iznosiće od 5.000 d 25.000 dinara, a najveću će  dobiti oni koji vozilo budu parkirali na pešačkom prelazu, u žutoj traci, na tramvajskim šinama i na zelenim površinama. Najblažu kaznu od 5.000 dinara platiće oni koji se parkiraju na trotoaru a ne ometaju kretanje pešaka ili u sporednim ulicama gde vozilo ne ometa saobraćaj ali je na kolovozu.

Video: Goran Vesić: Oko sokolovo novo oružje u borbi protiv bahatog parkiranja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA