≫ 

Mladi Vranjanci pesnicama i oružjem na porodice zbog zabranjene ljubavi: Krene svađa, pa sledi napad

U oba slučaja mladići se terete za porodično nasilje

  • 0
Porodična svađa, nasilje u porodici, tuča, razdor, roditelji deca neslaganje Foto: Shutterstock, Pixabay

Za poslednje dve nedelje na području Vranja, policija je morala dva puta da interveneše u slučajevima, tzv. zabranjenih ljubavi ili mešanja roditelja u odluke i izbor mladića i devojaka. Naime, ovo su slučajevi koji se u ovdašnjoj čaršiji prepričavaju i komentarišu, s jedne strane u komičnom kontekstu, a sa druge zabrinjavajuće, jer je reč o mladim ljudima. U oba slučaja mladići se terete za porodično nasilje.

Krajem jula Osnovno javno tužilaštvo u Vranju obelodanilo je detalje incidenta u kojem se A.N. (19) sumnjiči za krivično delo nasilje u porodici. Pripadnici MUP-a u Vranju uhapsili su A.N. koji se sumnjiči da je u svojoj porodičnoj kući, nakon kraće rasprave, fizički napao svog oca, a potom je u dvorištu drvenim predmetom udario dedu i brata, nanevši im povrede.

Kako navode iz OJT, A.Z. (40) iz sela Pavlovac, prijavio je svog sina A.N. (19), da je prethodnog dana, oko 23,15 časova, po povratku u porodičnu kuću, u alkolisanom stanju, rekao da hoće da se ženi i da idu po mladu.

Prema toj izjavi, otac je odgovorio da će to sutra da učine, te je osumnjičeni udario svog oca pesnicama u predelu glave, navode iz OJT.

- Nakon toga u dvorištu porodične kuće došli su A.N. (59), deda osumnjičenog, i maloletni A.N. (14), te ih je osumnjičeni gađao kamenom i drvenom drškom metle udarivši dedu u predelu glave, od čega je oštećeni zadobio razderotnnu na glavi, dok je oštećeni maloletni A.N. zadobio povrede u vidu razderotina u predelu glave i predelu prsta leve šake. Alkotestiranjem kod osumnjičenog je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu - pojašnjavaju iz OJT u Vranju.

Prema osumnjičenom izrečene su obe hitne mere, naloženo je zadržavanje i da se sačine službene beleške o obaveštenju primljenom od građana od svih svedoka, i da se podnese krivična prijava zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Drugi slučaj porodičnog nasilja koji je slično motivisan, zbio se proteklog vikenda.

V.A. (25) iz Vranja uhapšen je zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

On je došao u porodičnu kuću svoje devojke u selu Soderce i tamo započeo raspravu sa članovima porodice koji su branili da se ona viđa sa njim.

Tom prilikom, kako se sumnja, fizički je napao devojčinog brata i majku, a potom uputio pretnje ostalim članovima njihove porodice, tačnije njenom ocu i baki.

Reč je o problematičnom mladiću koji je i ranije pravio slične izgrede.

Po nalogu zamenika tužioca Višeg javnog tužilaštva u Vranju, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega je, uz krivičnu prijavu, priveden tužilaštvu.

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Vranju odredio mu je pritvor do 30 dana.

Sudeći prema komentarima na društvenim mrežama i pričama, Vranjanci su dosta iznenađeni ovakvom žestokom reakcijom mladih sugrađanina, kada je reč o tome da pesnicama “brane” svoj izbor u ljubavi nasrćući na

bilo svoju ili porodicu devojke.

(S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA