≫ 

"Saznala sam da je mrtav na TV-u": Ispovest udovice ugostitelja iz Niša, osumnjičeni najbliži ljudi

Prvi put javno progovorila o događaju od pre četiri godine, bili su zajedno 32 godine

  • 9
Nada i Dejan Dejančić Foto: Privatna arhiva

Dejan Dejančić (51), vlasnik vile „DND“ u Niškoj Banji ubijen je pre četiri godine, a do dana današnjeg nije okončana istraga o svirepom ubistvu. Za Dejanovu smrt najpre je bio osumnjičen njegov službenik, recepcioner Dejan Jovanović (42) koji je zatečen ranjen, da bi ubrzo bila uhapšena sobarica Milica Dimitrijević (31) koja se tereti da je pucala na obojicu. Više javno tužilaštvo u Nišu još nije uspelo da obezbedi dovoljno dokaza ni za optuženje ni za obustavljanje istrage protiv nje, pa slučaj tapka u mestu, dok Dejančićeva porodica željno iščekuje pravdu.

Dejanova supruga Nada prvi put je progovorila o događaju koji je na tragičan način obeležio i njen i život njeno troje dece.

- Ne želim da vršim pritisak na pravosuđe, ali očekujem da država Srbija mojoj porodici pruži odgovor ko je kriv što sam ostala bez supruga, a moja deca bez oca. Podsećam da je moj suprug imao dvojno državljanstvo, te da će se za ovaj slučaj, nakon što Srbija kaže svoje, zainteresovati i Švedska. Imam svoje mišljenje o tome što se desilo, ali ne želim da ga iznosim da ne bih uticala na istragu. Želim da krivac plati za ono što je učinio, i život moga muža i to što se moja deca i dalje bude noću zbog traume koju su doživela jer su na takav način izgubili oca – priča ožalošćena žena.

Dejan Dejančić ubijeni Dejan Dejančić / Foto: Privatna arhiva

Ubeđena je da je motiv zločina koristoljublje, jer kako tvrdi, iz vile je nestala velika suma novca.

- Novac mi ne znači ništa, ali mi je život moga supruga značio sve. Ne shvatam kakvi su to ljudi, zašto nisu uzeli pare, a njega ostavili u životu. Nije bilo razloga da bude usmrćen i to na tako svirep način, i ja ću se boriti za njega sve dok krivci ne budu izvedeni pred lice pravde. Bili smo zajedno 32 godine, nismo imali nikakvih problema, radovala sam se povratku u Srbiju, to mi je bio poslednji mesec u Švedskoj... Umesto da se vratim suprugu, saznala sam da je mrtav i to na televiziji – govori Dejanova supruga.

Nada Dejančić udovica Nada Dejančić / Foto: Privatna arhiva

Kaže i da je bila iznenađena saznanjem da je za ubistvo osumnjičen Jovanović s obzirom na to da je bio veliki prijatelj njihove porodice.

- Mnogo smo mu pomogli, u to vreme spremali smo svadbu, nikad nikakvu mržnju nije pokazao prema mome mužu. Ne znam, ne mogu unapred da osuđujem, ali nisam verovala da je on krivac – kazala je Nada.

Nezapamćeni zločin dogodio se 5. novembra 2016. godine kada je kako se tada sumnjalo, recepcioner Dejan Jovanović u ranim jutarnjim časovima, upao u sobu u kojoj je Dejančić bio sa Milicom i upucao ga. Nakon toga, kako se tada smatralo, ispalio je hitac sebi u glavu. Sobarica, koja je uspela da pobegne, pozvala je policiju koja je zatražila pomoć Žandarmerije, jer se nije odmah znalo da li je Jovanović mrtav. Policijske snage, koje su nakon upotrebe šok bombi upale u

vilu, zatekle su Jovanovića jedva živog i on je prebačen u bolnicu u kojoj je preminuo dva meseca kasnije.

Dejan Jovanović recepcioner Dejan Jovanović / Foto: Privatna arhiva

Smatran je ubicom sve do 26. decembra 2016. godine kada je usledio preokret, Miličino hapšenje koju je optužio biološki trag pronađen na pištolju. Milica je pritvorena i iza rešetaka je bila do 27. decembra 2017. godine kada je puštena na slobodu, ali je i dalje pod istragom.

Prema navodima tužilaštva, istragu je zakočila švedska diplomatkinja, gost u vili u vreme zločina, koja treba da bude saslušana kao svedok, jer se ne odaziva na pozive srpskih organa gonjenja. Zatražena je medjunarodna pravna pomoć od švedskih organa, koji bi od nje trebalo da uzmu izjavu i dostave je Srbiji, ali i to je bilo uzaludno.

Istinu o ovom događaju željno čeka i Gordana Petković, sestra Dejana Jovanovića.

- Ne znam šta da kažem, nadala sam se istini. Sada posle svega, nisam sigurna da će se istina ikada saznati – rekla je Gordana.

Video: Otac ubijenog Miloša Mileusnića slomio se pred kamerama, ići će na svako suđenje Neđeljku

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaja

    12. avgust 2020 | 20:59

    Sta je sa sobaricom??

  • banja

    12. avgust 2020 | 22:05

    Koje su sve price bile o tvom muzu i sta je radio, pa i da je pola tacno,, nemas razloga da ga zalis.Sobarica ljubavnica hmm

  • Ivan

    12. avgust 2020 | 23:20

    Taj gazda se bavio sumnjivim poslovima u Svedskoj a u Nisu se druzio sa sve samom bagrom. Napravio velike pare i napravio u Niskoj Banji omanji hotel sa bazenom "DnD". Pitaj boga sta se tu sve izdesavalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA