Nastavljeno suđenje Simonoviću za paljenje kuće novinara. Svedoci: Molotovljev koktel izazvao požar

Direktni izvršioc, optuženi Aleksandar Marinković, koji se tereti da je bacio molotovljeve koktele, u bekstvu je i za njim je raspisana poternica

  • 0
suđenje Dragoljubu Simonoviću Foto: Tanjug/Tanja Valič

Saslušanjem veštaka, u utorak je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu nastavljeno suđenje Dragoljubu Simonoviću, bivšem predsedniku opštine Grocka, Vladimiru Mihailoviću, bivšem policajcu i Igoru Novakoviću, koji se terete za podstrekavanje, odnosno paljenje kuće Milana Jovanovića, novinara "Žig-infa", u noći između 11. i 12. decembra 2018. godine.

Postupak protiv, kako se tvrdi, direktnog izvršioca, optuženog Aleksandra Marinkovića, koji se tereti da je bacio "molotovljeve koktele", a koji je u bekstvu i za njim je raspisana poternica, razdvojen je u odnosu na suđenje ostalima, pišu Novosti.

Sud je u utorak saslušao Aleksandra Dupala, veštaka-aktuara i procenitelja pokretnih stvari koje su stradale u požaru, koji je izneo svoje mišljenje. Odbrana optuženih, međutim, dovela je u pitanja Dupalovo veštačenje, navodeći da je ono "paušalno", sa čim se i veštak delimično složio.

Takođe, svoje iskaze pred sudom dala su i šestorica policajaca koji su, kobne noći, izašla na lice mesta, kada je novinaru zapaljena kuća u Grockoj.

Oni su saslušavani na okolnosti u vezi sa izbijanjem požara. Svedoci su naveli da je požar izazvao "molotovljev koktel", koji je, prema onome što je utvrđeno, ubačen kroz prozor garaže, koji je prethodno razbijen.

suđenje Dragoljubu Simonoviću Novinar Milan Jovanović Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Ova naprava je bačena na automobil koji se nalazio u garaži - pojasnili su policajci:

- Požar koji je izbio, nakon toga, proširio se na celu kuću.

Po njihovom kazivanju, u požaru je gotovo sve izgorelo.

Novinar Milan Jovanović, koji je bio u postelji i spavao, kako su kazali, mogao je da se uguši od dima da na vreme nije reagovala njegova supruga Jela. Ona ga je iznela iz kuće, pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Video: Gori stara štamparija 6. oktobar, blizu je jedna škola: Veliki požar u Pančevu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA