"Nafilovali" auto cigarama, carina ih "nanjušila": U vozilu bila deca, u šupljinama prestižne marke

Porodica se kretala ka Velikoj Britaniji, gde žive i rade, uhvaćeni na pelazu Preševo

  • 2
Švercovanje cigareta Foto: Uprava carina

Carinici su 26. avgusta 2020. godine, u saradnji sa policijom, na graničnom prelazu Preševo sprečili pokušaj jednog bračnog para da u šupljinama porodičnog automobila prokrijumčare 7.000 cigareta.

Prekršaj je otkriven kada je na red za redovnu ulaznu kontrolu na prelazu Preševo pristigao automobil britanskih registarskih oznaka kojim se, sa odmora ka Britaniji gde žive i rade, vraćala četvoročlana porodica.

Automobilom je upravljao 53-godišnji otac porodice, britanski državljanin albanske nacionalnosti, dok su u vozilu bili i članovi njegove porodice: supruga i dvoje dece.

Na uobičajno pitanje carinskog službenika da li imaju nešto da prijave, vozač i njegova supruga su rekli da sa sobom nose samo lične stvari. Međutim, detaljnim pregledom automobila, carinici su otkrili da se u šupljinama prtljažnika, kao i u rukohvatu između zadnjih sedišta, nalazi mnoštvo vešto skrivenih paklica cigareta ''West Silver'' i ''Winston''.

Nakon što su sve paklice izvađene iz šupljina, utvrđeno je da je reč o čak 35 boksova cigareta za koje je vozač naveo da su kupljene u Severnoj Makedoniji za lične potrebe.

Podsećamo putnike da je unos akciznih proizvoda kako u našu, tako i u druge zemlje ograničen, te da se navedeni propisi razlikuju od zemlje do zemlje, zbog čega putnici treba da provere navedena ograničenja pre nego što krenu na put.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darinka

    26. avgust 2020 | 15:10

    Pravo pitanje je koliko su puta prešli, odnosno prošvercali a da nisu otkriveni. Aaaa ???

  • Ndejan

    26. avgust 2020 | 15:11

    Cigarama ili cigaretama? 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA