≫ 

Vozač kamiona nije kriv za udes u kom su poginula 3 mladića: Uzrok brza vožnja jednog od stradalih?

Mladi vozač je prešao u suprotnu traku i direktno udario u kamion

  • 4
Aleksandar Živković, Danilo Cvetković, Aleksandar Jović Foto: Instagram

Nakon stravične saobraćajne nezgode zbog koje je su tri mladića izgubila život, usled posledica sudara kamiona i putničkog vozila u nedelju ujutro oko jedan sat nakon ponoći, ustanovljeno je da vozač kamiona Ranko R. nije kriv i nakon nesreće on je pušten.

Alkotest je pokazao da nije imao alkohola u krvi, a još uvek se ispituje šta je uzrok tome da vozilo marke "opel“ kojim je upravljao Aleksandar J. (26) iz Prokuplja pređe na suprotnu traku i direktno udari u kamion, piše Informer.

Podsećanja radi, nesreća se dogodila na putu Prokuplje- Žitorađa u selu Lukomir i na licu mesta preminuo je Aleksandar Ž. (21) iz Pukovca koji se nalazio iza vozača, a na putu do prokupačke bolnice preminuo je i Danilo C. (22) iz Samarinovca koji je sedeo do njega.

Vozač Aleksandar K. je zadobio teške telesne povrede i preminuo je u nedelju u 16 časova u niškom Kliničkom cetru, gde je primljen u stanju opasnom po život i sve vreme bio je u komi, priključen na mašinu za veštačku ventilaciju.

U automobilu su bili kao suvozač Aleksa C. (19) koji je zadržan na lečenje u prokupačkoj bolnici i Anđela M. (21) oboje iz Samarinovca koja je nakon ukazane pomoći, puštena na kućno lečenje.

Anđela Marković Anđela M./ Foto: D.K.

- Vozača nismo mogli da alkotestiramo, jer je bio u komi. Ipak, prema prvim nalazima, vozio je brzo – potvrđeno je Informeru u prokupačkoj policiji.

Do nesreće je došlo nakon proslave veridbe u Žitorađi, pa su mladi u dva automobila krenuli ka Prokuplju nakon veridbe druga da i dalje slave u jednom klubu koji je bio otvoren. Prvi automobil je prošao, a ovaj u kojem je vozač bio Jović, doživeo je nesreću, odnosno udarili su u kamion.

Video: UZNEMIRUJUĆE: Voz pokupio kamion, vozač teško povređen

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobbelaar

    14. septembar 2020 | 17:18

    Tragedija... ugašena tri mlada života, tri porodice zauvek zavijene u crno, ali i tragedija ovog kamiondžije, koji će, ni kriv ni dužan, zauvek nositi pretežak teret na ledjima!? Bože, urazumi ovu današnju mladež da ne srljaju glavom bez obzira i ne izazivaju sudbine...

  • Lozana

    14. septembar 2020 | 22:54

    Sta hvali da kafici (i proslave) rade do 22h. Do 23h svi lepo kuci, a ujedno krece i policijski cas.Sta hvali tome?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA