≫ 

MUP izneo hronologiju nasilja u Novom Sadu: "Žrtva progovorila 2. septembra o sukobu zbog poslova"

Državna sekretarka MUP-a, Biljana Ivković Popović, detaljno je objasnila tok istrage u vezi sa slučajem brutalnog prebijanja koje je uznemirilo srpsku javnost

  • 62
Biljana Popović Ivković Foto: ATA images

Biljana Ivković Popović, državna sekretarka MUP-a danas je na konferenciji za medije u Palati Srbija govorila o stravičnom snimku nasilja nastalom u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu, kada je odbegli Ivan Kontić (30) brutalno pretukao mladića starog 28 godina.

- Nedavno je u medijima osvanuo užasan snimak koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Želim da vam objasnim hronologiju tog događaja koji se odigrao 24. avgusta u 00:30 časova. Nakon izvršenja tog krivičnog dela žrtva je otišla kući. Ona se tek ujutru javlja u KC Vojvodine kada je i obaveštena policija. Postoji službena beleška od 24. avgusta koja potvrđuje da je policija obaveštena o događaju na vreme i da su policijski službenici otišli u KC Vojvodine kako bi razgovarali sa žrtvom. Nakon toga, 27. avgusta počinje se sa istragom - objašnjava ona.

Žrtva progovorila tek 2. septembra

Upravo tog 27. avgusta, policijski službenik razgovara sa žrtvom više od 5 minuta pokušavajući da ga ubedi da je važno da da iskaz i ubedi bliže sa događajem.

Tuča, Novi Sad, Ivan Kontic Foto: Twitter/@Silvana71376830

- Žrtva na to, naravno ne pristaje. Oštećeni je progovorio tek 2. septembra, naveo je da poznaje napadače i da je sukob posledica poslova oko obezbeđenja. Dakle, tih sukoba je bilo i u pređašnjem periodu - objasnila je državna sekretarka.

Osim sa oštećenim, policija je razgovarala i sa svedocima.

- O svemu su sačinjene službene beleške. Policija je o svemu obavestila nadležno tužilaštvo - rekla je pokazavši službenu belešku od 2. septembra kada žrtva daje bliže podatke policijskim službenicima.

Razgovori sa više lica

Kako je Ivković Popović navela, postoje i beleške od 8. septembra, gde se pozivaju lica koja su bila na lica mesta, svedoci i učesnici događaja.

- Ovde se vidi da je objavljen razgovor sa jednim, pa sa drugim licem. Treća službena beleška, kao i četvrta su od 9. septembra - pokazala je Ivković Popović.

Ivan Kontić, nestali Ivan Kontić, Foto: MUP

Ona je dodala da policija sve vreme radi na ovom slučaju i u saradnji sa nadležnim tužilaštvom.

- U međuvremenu je došlo do prekvalifikacije krivičnog dela u pokušaj ubistva. Predmet je prebačen u Više javno tužilaštvo koje je pokrenulo istražni postupak. Da rezimiram, policija je tužilaštvo obavestila 24. avgusta. Tužilaštvo je dalo nalog policiji da počne da prikuplja podatke. Policija je uzela izjavu i od oštećenog, i od više osoba koje su te večeri bile prisutne na mestu događaja - objasnila je ona.

Podsetimo, novosadska policija je u subotu saopštila da se Kontić sumnjiči da je 28-godišnjem mladiću zadao više udaraca u predelu glave i tela, usled čega je on izgubio svest, a nakon toga mu je polomio obe podlaktice.

Ovaj slučaj izazvao je veliku pažnju javnosti nakon što je krajem prošle sedmice na društvenim mrežama objavljen video snimak na kome se vidi brutalno prebijanje mladića kojeg je nasilnik iz sve snage udarao pesnicama u glavu, a zatim mu lomio ruke dok je ovaj ležao onesvešćen.

Pozivajući se na podatke Agencije za privredne registre, mediji su preneli da je on i direktor firme koja je osnivač jedne beogradske kladionice.

Video: Ovo je ceo snimak prebijanja maloletnika u Vranju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bat

    16. septembar 2020 | 14:33

    Da li je Max Bet, odmah poslije ovog sukoba pozvao policiju i prijavio slučaj? To je njihova obaveza.

  • V8

    16. septembar 2020 | 14:53

    Obezbedjenje koje je je radilo to veče i dozvolilo ovo da se desi na vruću stolicu, oduzimanje LICENCE ako je imaju, krivična prijava zbog zataškavanja pokušaja ubistva,pa će svako da radi svoj posao kako treba,znači dužni su bili da spreče bilo kakvo nasilje..

  • Rođak sa sela

    16. septembar 2020 | 14:44

    'Nije majka klela sina što se kockao nego što se vadio'. E tako mi liče ova nemušta objašnjenja policije. Nikako da kažu zašto se tri nedelje nisu oglašavali kada znamo da se oglašavaju i kad neko pljune na ulici. Nešto tu smrdi a šta ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA