≫ 

Muškarci iz Prijepolja na prevaru uzeli skoro tri miliona dinara: Ovo je bila njihova strategija

Osumnjičeni su oštetili preduzeće u Novoj Varoši za više od 450.000 dinara

  • 1
Dinari, pare, novac, dve hiljade dinara, novčanice Foto: A. Nalbantjan

Policija u Čačku uhapsila je M. T. (47) i A. T. (43) iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela prevara u obavljanju privredne delatnosti i oštećenje poverilaca.

M. T. se sumnjiči da je kao faktički vlasnik preduzetničke radnje iz Prijepolja, u kojoj je odgovorno lice A. T, nabavio dizel gorivo od jednog preduzeća iz Čačka, kao i da im je za isporučene derivate isplatio samo deo ugovorene sume.

Takođe, M. T. se sumnjiči da je sa jednim preduzećem iz Nove Varoši ugovorio prevoz robe, a da im pritom u potpunosti nije isplatio iznos za tu uslugu.

M. T. i A. T. su, kako se sumnja, da bi izbegli plaćanje ovim preduzećima prodali imovinu radnje, a radnju zatvorili.

Sumnja se da su, na ovaj način, preduzeće iz Čačka oštetili za više od 2,6 miliona dinara, a preduzeće iz Nove Varoši za više od 450.000 dinara i sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ovom iznosu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, navodi se u saopštenju MUP-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravdaa

    16. septembar 2020 | 16:57

    Svi koji pokusaju da prevare druge firme kao i da neplate robu ili uslugu treba ozbiljno da odgovaraju ,i drzava trba maksimalno da se pozabavi tim problemom jer na taj nacin prevarati slabe firme koje placaju redovno porez Kazne moraju biti velikeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA