≫ 

Miladinu Kovačeviću određeno policijsko zadržavanje: Devojci pretio, vukao za kosu, polomio telefon

Njemu je rešenje o zadržavanju uručeno u policiji Savski venac, nakon što je za njim bila raspisana potraga

  • 69
Miladin Kovačević

Miladin Kovačević, Printskrin: B92

Po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je policijsko zadržavanje Miladinu Kovačeviću, osumnjičenom da je mučio i pretio svojoj devojci T. T. (26) pre dva dana u centru Beograda.

Njemu je rešenje o zadržavanju odnosno hapšenju uručeno u policiji Savski venac, gde se pre sat vremena javio na poziv, nakon što je za njim bila raspisana potraga.

Kovačević će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje u Prvo osnovno tuzilaštvo, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

On se tereti za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje, jer je devojci pretio, vukao je za kosu, polomio joj je telefon, napominju u tužilaštvu.

- Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su M. K. (32), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zlostavljanje i mučenje i ugrožavanje sigurnosti. Sumnja se da je on 16. septembra ove godine, nakon verbalne rasprave, fizički napao dvadesetšestogodišnju devojku. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu - saopštavaju u MUP.

Devojka koja je prijavila njegovo ponašanje danas je tužilaštvu dostavila "povrednu listu". Ona će takođe biti ispitana, kao i njena rođaka kod koje je pobegla nakon svađe sa Kovačevićem.

2008. pretukao Brajana Štajnhauera

 

Kovačević je sprskoj javnosti poznat po slučaju brutalnog prebijanja iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz Amerike, procesuiran u Srbiji.

Kovačević je inače, 2010. godine nakon sporazuma o priznanju krivice osuđen na dve godine i tri meseca zatvora u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog krivičnog dela izvršenog u Americi.

On je u pritvoru u Beogradu, koji mu je uračunat u kaznu, proveo dva meseca, a u Americi mesec dana. Pušten iz zatvora u Somboru krajem novembra 2012. godine, nekoliko dana pre isteka pune kazne, nakon primene Zakona o amnestiji.

Brajan Štajnhauer

Brajan Štajnhauer, Foto: Instagram/Marathon_b

Kovačević je posle prebijanja Amerikanca stigao u Srbiju uz privremenu putnu ispravu (pošto mu je američko pravosuđe oduzelo pasoš) uz pomoć srpskog konzulata u Njujorku.

Država Srbija je za obeštećenje prebijenog studenta tada iz budžeta izdvojila 900.000 dolara.

Video: Rasistički okršaj: Crnac pretukao belca jer ga je ovaj navodno uvredio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    18. septembar 2020 | 16:16

    Za ovog lika plati Srbija 800000 za nekog ko život dade za srbiju za njegovu decu nemogu ni knjige da se plate jadna je ova Srbija treba samo bežat što dalje od nje

  • ZORAN

    18. septembar 2020 | 16:42

    A TO JE TAJ HEROJ KOJI NAS KOSTA MILION DOLARA,BAS SAM PRENAKI DAN UKUCAO PORUKU ZA JEDNU DEVOJCICU KOJA TRPI OGROMNE BOLOVE LECENJE IMA U INOSTRANSTVU ALI NEMANPARA!!!NEMA PARA ZBOG OVAKVIH IDIOTA!!!

  • ...

    18. septembar 2020 | 17:13

    Eto, drzava za ovakve indijance trosi pare, a za bolest dece se skuplja preko sms. Strasno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA