Zlostavljao devojčicu (11) u Bačkoj Palanci 10 do 15 puta. Osuđen je na osam godina zatvora

Takođe devojčici treba da plati 300.000 dinara

  • 5
Zlostavljanje dece, maltretiranje, silovanje, tužna devojčica Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Viši sud u Novom Sadu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od osam godina zatvora Peru Dmitrova zbog obljube i nedozvoljenih polnih radnji nad devojčicom 2017. godine, koja je tada imala od 11 godina.

Dmitrov je presudom takođe obavezan da oštećenoj N. N. na ime naknade nematerijalne štete isplati 300.000 dinara zbog duševnih bolova usled povrede ljudskog dostojanstva, i to u roku od mesec dana od pravosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja, piše Tanjug.

Za produženo krivično delo obljuba nad detetom dobio je kaznu od sedam godina zatvora, a za produženo krivično delo nedozvoljene polne radnje dve godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od osam godina zatvora, saopštio je Viši sud u Novom Sadu.

Dmitrov nije danas pristupio na izricanje presude, dodaje se u saopštenju.

Inače, kompletno suđenje je bilo zatvoreno za javnost radi zaštite interesa maloletne oštećene, dok današnja presuda objavljena u prisustvu javnosti.

Dmitrov je osuđen, jer je od neutvrđenog dana 2017. godine do 19. juna 2018. godine u svojoj kući u Bačkoj Palanci u cilju zadovoljenja svog polnog nagona, 10 do 15 puta izvršio sa detetom "čin izjednačen sa obljubom" i u više navrata nad njom vršio druge polne radnje.

Predsednik veća Ivana Josifović usmeno je obrazložila dokaze na osnovu kojih je sudsko veće utvrdilo činjenično stanje, ne prihvatajući odbranu okrivljenog koji je negirao da se išta od navedenog ikada desilo.

Dmitrov, prema stavu suda, tokom čitavog postupka nije pokazao ni trunku saosećaja.

Video: Zlostavljači ucenjuju decu, a njihove najgore pretnje na kraju se obistine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vhn

    18. septembar 2020 | 16:56

    A trebalo bi 8x10 - 15 godina da dobije, a ne osam godina, i jos ce da izadje i ponovo to uradi. Sramota

  • Ja

    18. septembar 2020 | 19:46

    Sramota! Dete ce imati dozivotna traume, a takav sljam se popraviti nece.. Silovace drugo dete po izlasku.. Zar vam berberin nije dovoljan primer!?

  • Lelija

    18. septembar 2020 | 22:45

    Sud je utvrdio da je predator iskoristio losu porodicnu situaciju u kojoj dete, koje je zivelo sa ocem, macehom i jos 3 dece, nije bilo dovoljno zasticeno. Otac i maceha, umesto da i oni budu kaznjeni za zanemarivanje porodicnih obaveza prema detetu, bice jos, kao detetovi staratelji, nagradjeni sa 300000.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA