≫ 

Produžen pritvor Malčanskom berberinu: Sudsko veće ispitivalo da li postoje razlozi da se on produži

Ninoslavu Jovanoviću pritvor je produžen na još 60 dana

  • 27
Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Foto: Telegraf.rs

Vanpretresno veće Višeg suda u Nišu kojim je predsedavala predsednica ove pravosudne institucije Dragana Živadinović, produžilo je danas pritvor Ninoslavu Jovanoviću (37) iz sela Malča, protiv kojeg se vodi krivični postupak zbog krivičnog dela otmice u sticaju sa silovanjem u produženom trajanju.

Ispitujući po službenoj dužnosti da li još postoje razlozi za pritvor, tročlano sudsko veće na današnjoj sednici je jednoglasno donelo rešenje kojim se Jovanoviću koji je pritvoren od 5. januara ove godine u 14.20 sati, pritvor produžava za još 60 dana tako da po ovom rešenju može najduže trajati do 17. novembra 2020. godine.

Poslednji put, pritvor mu je bio produžen 22. jula, takođe za 60 dana, pa je sudsko veće po službenoj dužnosti danas ispitivalo da li postoje razlozi da se on produži. Ustanovljeno je da i dalje postoje uslovi predviđeni članom 211 stav 1 Zakonika o krivičnom postupku, tačke 1., 3. i 4.

Ovi zakonski paragrafi predviđaju da se okrivljenom određuje pritvor ako se krije,  izbegava da dođe na glavni pretres ili postoji opasnost od bekstva, zatim ako postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i ako je za delo za koje se tereti, propisana kazna zatvora preko deset godina a način izvršenja ili težina posledice krivičnog dela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Jovanović se tereti da je 20. decembra prošle godine u Brzom Brodu kidnapovao dvanestogodišnju devojčicu koju je brutalno zlostavljao devet dana kada je pronađena u selu Pasjači.

Zloglasni Malčanski berberin, tako nazvan zbog navike da šiša svoje žrtve pre silovanja, uhapšen je 5. januara na groblju u rodnom selu nakon potere u kojoj su učestvovali policija, žandarmerija, vojska i veliki broj dobrovoljaca.

Sudi mu se od 29. maja pred Višim sudom u Nišu, a suđenje je radi zaštite interesa maloletne žrtve zatvoreno za javnost. Jovanović je tokom postupka u više navrata pokušao da ospori nalaz veštaka neuropsihijatara koji su ga proglasili uračunljivim a samim tim i krivično odgovornim, zbog čega mu preti doživotna robija.

Poslednji glavni pretres trebao je da bude održan 16. septembra ali je odložen jer se Jovanović izjasnio nesposobnim da učestvuje u postupku zbog navodno lošeg zdravstvenog stanja. Nastavak suđenja je zakazan za 2. oktobar kada bi pred sudom prvi put trebalo da svedoči Jovanovićeva žrtva.

Malčanski berberin je zbog istovetnih krivičnih dela iza rešetaka proveo 22 godine.

Video: Ušli smo u sudnicu u Nišu gde se odigrava suđenje Malčanskom berberinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deda Vasa

    18. septembar 2020 | 17:12

    Ne mogu da verujem da je potrebno razmatranje RAZLOGA za produženje pritvora ovom monstrumu?! Pa koji veći razlog postoji od otmice i silovanja deteta pobogu?

  • haj

    18. septembar 2020 | 19:07

    Šta treba tu dase ispituje doživotna robija ili na streljajnje jestel vi normalni

  • Majka👩🏻

    18. septembar 2020 | 18:10

    Zar ovaj stvor nije u nekoj tamnici odavno a ključ bačen?!?!?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA