Vozi kvad auto-putem, kao kamikaza pretiče vozila, s tablicom za traktor: Ovo mu je kazna

Beograđani su bili zgranuti prizorom u svom gradu

  • 41

Nakon što je objavljen snimak na kome jedan muškarac vozi kvad nasred auto-puta, na društvenim mrežama pokrenula se lavina komentara. Mnogi su se zapitali da li je ovo uopšte dozvoljeno, jer iako se u jednom trenu vozač mimoilazio za mnogo bržim vozilima, on se istovremeno uključio i u krajnju desnu, najsporiju traku.

Direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović kaže za Telegraf.rs da je vozač kvada napravio dva prekršajaPrvo, nije smeo da se kreće auto-putem, a drugo, nepropisno se kretao.

(Pogledajte sporni snimak na vrhu teksta)

Dodaje i da vozilo ima tablice za traktor ili radnu mašinu, ali, ističe da je to administrativno pitanje za Ministarstvo unutrašnjih poslova i tehnički pregled.

- Po članu 102 Zakona o bezbednosti saobraćaja, auto-putem i motoputem dozvoljeno je kretanje samo moticikla, putničkih vozila, teretnih vozila i autobusa, sa ili bez priključnih vozila. Ovo vozilo nije smelo da se kreće auto-putem, a za to je zaprećena kazna 20.000 do 40.000 dinara, 3 kaznena poena, i mesec dana zabrane upravljanja - objašnjava Okanović i dodaje da se ovo vozilo i nepropisno kretalo:

- To znači još 20.000 do 40.000 dinara kazne, još 6 kaznenih poena i još 3 meseca zabrane upravljanja.

Dodaje da je ineteresantno da kvad nosi registarsku tablicu za traktor, odnosno radnu mašinu.

- To ne mogu da procenjujem na osnovu snimka. To je administrativno pitanje za za MUP i tehnički pregled - kaže Okanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole

    19. septembar 2020 | 15:32

    Postovani gospodine Okanovicu podnesite ostavku jer ne znate da u gradu ne postoji auto put.Strasno ko je sve strucnjak.

  • DDF

    19. septembar 2020 | 13:55

    Ako zele da ga kazne,mogu svakog dana u centru bg,momak izvodi svakodnevno razne"kamikaze"...😏😏😏

  • Crni

    19. septembar 2020 | 14:29

    Okanovicu opet gresis a krojis nam kapu u ZOBSu pise lepo... svaki put pa i autoput koji prolazi kroz grad je gradska ulica.. tu je cela prica Zavrsena i pala Vam je u vodu "strucna" analiza, ako se dobro secam kroz BGD je zabranjeno voziti radne masine sem sa posebnom dozvolom, i sve to pada u vodu kao i kaznkavanje i poeni ukoliko nema dozvolu za upravljanje vozilom adekvatne kategorije. Nema ruku nema cokolade doduse kamere postoje pa MUP moze da reaguje i proba za nesto da nadje i proba ali samo proba da ga kazni a koliko vidim jedino sta moze sigurno je divljacka voznja i oduzimanje vozila ostalo vrlo tesko. Treba procitati zakon pre komentarisanja i dobro protumaciti ovako samo ispadas glup u drustvu, Okanovicu nesreco nasa, bolje cuti pametnije delujes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA