≫ 

Prevara decenije sa stanovima u Beogradu: Radnik s groblja javi ko je umro, oni tad kreću u akciju

Sumnja se da je ova kriminalna grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika

  • 43
Izdavanje stanova, izdavanje stana, kljucevi Foto: Shutterstock

Grupa od 15 optuženih u ponedeljak će sesti na optuženičku klupu Specijalnog suda u Beogradu povodom optužbi za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije.

Njima će suđenje početi pripremnim ročištem, koje će biti zatvoreno za javnost, na kojem će se kratko izjasnti o krivici, posle čega će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi tokom suđenja, prenosi Tanjug.

Nakon ovog ročišta sud će zakazati početak glavnog pretresa koji će biti javan i na kojem će optuženi moći detaljno da izlože svoje odbrane.

Optuženi su Zoran R., Aleksandar L., Vl., Goran Đ., Nikola J., Darko Ž., Dragan N., Petar M., Jožef P., Zićri B., Nemanja V., Milanka D., Snežana Đ., Darko D. i Igor B.

Optuženi se terete za prevare prilikom knjiženja stanova u katastru nepokretnosti, korišćenjem lažne dokumentacije o prethodnom osnovu sticanja spornih stanova.

Kako je razrađena prevara decenije?

Sumnja se da je ova grupa koristila stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminuli i mahom su bili bez naslednika, tako što su sa lažnom dokumentacijom knjižili stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda na nekog od pripadnika grupe ili na osobe povezane s njima.

Potom su ih prodavali ispod tržišne cene.

Policija je nakon hapšenja saopštila da su u stanovima osumnjičenih pronađeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija, kojima su overavali lažnu dokumentaciju.

Među optuženima je i radnik pogrebnog preduzeća, koji se sumnjiči da je grupi javljao informacije o pokojnicima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    19. septembar 2020 | 13:50

    Tako je a ja ne mogu da uknjizim seoski plac jer gospoda iz katastra nije unela u kompjutere nego me teraju da po novom zakonu preparcelisem!do strazbura ce da idemo ali da im platim dva puta necu!!!za moju ocevinu necu!katastarske i geometarske lopurde!opstina zabari da svi znate!!!!to je postala mafija !!geomwtri katastar i urbanizam MAFIJA ! !

  • Goran

    19. septembar 2020 | 13:36

    Ovaj scenario postoji decenijama. Otkud to da su se sada setili da ih hvataju? Mozda se zamerili drugoj ekipi koja radi istu stvar?

  • Праведник

    19. septembar 2020 | 14:52

    Када то ураде физичка лица, онда су лопови и то се назива крађом. Може ли неко да ми каже како се зове када исто то раде државни органи у име државе Србије. Па коме сте мислили да иде и покретна и непокретна имовина преминулих без потомака?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA