≫ 

Obrt u slučaju tuče dece iz Kikinde: Suparništvo među majkama uzrok vršnjačkog nasilja?

Majka dečaka N. K. (11) tvrdi da su dečak i devojčica, deca Kikinđanke E. K. vezala kanapom i zakopala ga u pesku

  • 3
Tuca u skoli, vrsnjacko nasilje Foto-ilustracija: Shutterstock

S. K. (50), majka dečaka N. K. (10) kojeg su navodno tukli i mučili devojčica D. K. (13) i dečak U. K. (11), deca E. K., ostaje pri tvrdnji da su njenog sina grubo zlostavljali maloletnici, dok ljudi upoznati u odnose dve Kikinđanke, S. K. i E. K., tvrde da je posredi sukob između suparnica zbog preuzetog muškarca i da je čitav događaj preuveličan, piše Informer.

Vršnjačko nasilje se, prema rečima majke napadnutog dečaka, dogodilo u petak, u dvorištu hrama Sv. Kozme i Damjana u Kikindi.

- Sve se desilo u petak oko 18 časova kada su devojčica i dečak, deca E. K. srušili mog sina sa bicikla. Potom su ga prskalicama za travu polili vodom, a zatim mu ruke i noge vezali kanapom i odveli do gomile peska u blizini nedovršenog građevinskog objekta. U.K. je potom uzeo lopatu, iskopao rupu i zakopali ga do vrata u pesku - tvrdi S. K. i navodi da se tu drama nije završila.

Kako je dalje navela, njenom sinu su gurali pesak u usta, oči, pljuvali i tukli.

S. K. tvrdi da su njenog sina nasilna deca otkopala iz peska i vezanog odnela u kuću na prvi sprat.

- Prvo su pretili da će da ga strpaju u bure koje se tamo nalazi, jer su u toku radovi, i da ga gurnu sa terase koja nije ograđena - prepričava majka.

Ona dalje priča da je u tom trenutku naišao njen sin A. K. (15) koji živi u tom delu grada sa ocem i koji je pokušao da rastera maloletnike. Međutim, deca su nastavila da prete.

- Moj sin se potom popeo, ali je pomislio da neće stići da spase brata, zbog čega je skočio sa terase koja nije ograđena i čekao je brata da ga spase od povreda. Pri padu je malo povređen i mobilni telefon mu je razbijen - dalje navodi majka.

Ipak, kako je dalje ispričala, deca nisu bacila njenog sina N. K. sa terase, već su mu skinuli kanape sa ruku i nogu i pobegli.

- Stariji sin je brata spustio sa terase. Sinovi su me o svemu obavestili oko 18.50 časova. Odmah sam pozvala policiju koja je došla za dvadesetak minuta na uviđaj. Zajedno sa sinom su nas odvezli u bolnicu. Dete je išlo na ispiranje očiju od peska i psihički je bio nestabilan zbog pretrpljenog stresa. Od doktora koji ga je pregledao utvrđene su mu lakše telesne povrede, ogebotine po ruci, vratu, a jutros se žalio na bolove u predelu vrata i u očima. Upućen je da u ponedeljak ide kod psihologa - rekla je S. K.

Ona, inače, ima osmoro dece i šestoro unučadi i kaže da je E. K., majku devojčice i dečaka koji su napali njenog sina, upoznala radeći sezonske poslove, dok su zajedno brale maline i da se maloletnici otuda poznaju. Obe su samohrane majke.

O čitavom slučaju obavešteno je Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu i Centar za socijalni rad u Kikindi.

Šta je tačno posredi, utvrdiće dalja istraga.

Sukob suparnica?

Poznanici dve Kikinđanke, odnosno majki ove dece, tvrde da je je posredi suparništvo između njih.

- Navodno je E. K. preuzela muškarca S. K. i u želji da joj se osveti, naduvala je celu priču i nagovorila sinove da ceo slučaj preuveličaju - tvrde Kikinđani.

S. K., nasuprot tome, negira takve navode tvrdeći da su to laži.

- Ne, to nije istina i ne znam kakve sve to veze ima sa nasiljem koji je moj sin doživeo - rekla je S. K.

I E. K. je sve poricala.

- Sve je laž! Kako vas nije sramota da ovako lažete. Dete skakalo sa balkona u pesak, nije ni povređen, sam se povredio prilikom skoka. Ovo je vaša izjava, a sud i nadležni organi će odraditi svoje, a vi ćete odgovarati za svaku laž - napisala je E. K.

Poznati socijalnom

U kikindskom Centru za socijalni rad kažu da ih je policija obavestila o ovom slučaju.

- Roditelji maloletnika su aktuelno uključeni i sarađuju sa policijom i drugim nadležnim organima. Centar će dalje sarađivati sa relevantnim intitucijama, savetodavno usmeravati porodice maloletnika i postupati u skladu sa svojim ovlašćenjima i nadležnostima - navode iz Centra za socijalni rad.

Video: Stravično vršnjačko nasilje u Novom Pazaru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ruben

    19. septembar 2020 | 18:59

    Kikinda je poznata po maloletnickoj delinkvenciji i Beograd smo prevazisli po stopi otidjite nocu u mikronaselje i galadska i igraliste kolibri.

  • Marko

    20. septembar 2020 | 22:17

    Pa je l realno da se biju žene oko muškarčine, haha

  • N

    19. septembar 2020 | 21:50

    Pa da ne preterujte malo gore nego u Beogradu, e u to već ne mogu da poverujem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA