Miladin Kovačević na saslušanju: Ona je mene proganjala, lupala mi na vrata i uznemiravala me

Miladin Kovačević je u svojoj odbrani naveo da se video sa devojkom za čije je zlostavljanje osumnjičen, ali da joj te večeri nije uputio nikakve pretnje, kao i da joj nije naneo povrede

  • 14
KK Meridijana, Miladin Kovačević

Foto: Telegraf

Miladin Kovačević (33) koji se sumnjiči da je u noći između utorka i srede zlostavljao i mučio Tinu T. (26) i pretnjama ugrozio njenu sigurnost juče je, posle saslušanja u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu pušten da se brani sa slobode. Kako je potvrdio njegov branilac, advokat Ivan Gvozdenac, Kovačeviću je sud izrekao meru zabrane komunikacije sa Tinom T. i njenom sestrom.

- Kovačević je u svojoj odbrani naveo da se video sa oštećenom, ali da joj te večeri nije uputio nikakve pretnje, kao i da joj nije naneo povrede. Nakon što je detaljno opisao kako se Tijana ponašala i šta se sve događalo, nije želeo da odgovara na pitanja zamenika javnog tužioca - saopšteno je juče iz tužilaštva, koje je od suda tražilo da osumnjičenom odredi pritvor.

Na društvenim mrežama isplivao je snimak na kom se čuje rasprava koja je prethodila drami u stanu Miladina Kovačevića. Na snimku se čuje kako se Tina izvinjava Kovačeviću i moli ga da je pusti u stan. Posle svađe i odbijanja Kovačevića da joj otvori ona je navodno oštrim predmetom počela da grebe po vratima koja je oštetila jer je na njima uspela da ureže "Miladin je k...", ali nije dovršila - otkriva izvor Kurira.

Lupala na vrata i tražila da je pusti unutra

 

Kako Kurir nezvanično saznaje, bivši košarkaš, koji je javnosti postao poznat posle prebijanja kolege sa fakulteta u Americi 2008, detaljno je govorio o tome kako je kobne večeri Tina T. došla na njegova vrata, lupala molila i traži da je primi unutra. On je, tokom iznošenja odbrane, kako navodi sagovornik, izjavio da je devojka te večeri uznemiravala njega, kao i da nisu bili u vezi, već da su povremeno održavali intimne odnose.

Navodno, pošto on nije želeo da otvori, čuo je grebanje po ulaznim vratima i kada je otvorio, zatekao je Tinu T. kako mu oštećuje ulazna vrata.

- Priznao je da su se raspravljali i ispričao da je ona njega te večeri proganjala, lupala mu na vrata i uznemiravala ga, kao i da ga je udarala torbicom i gađala mobilnim telefonom kada je otvorio ulazna vrata - kaže sagovornik iz istrage.

U nastavku istrage, u tužilaštvu bi iskaze trebao da daju Tina T. i njena sestra, kod koje je navodno posle incidenta pobegla, ali i da izvede druge dokaze kako bi se utvrdilo šta se dogodilo u Kovačevićevom stanu u Beogradu. Podsetimo, ona je ispričala da je Kovačević vukao za kosu i polomio joj mobilni telefon.

Advokat: Odluka suda vraća veru u pravosuđe

 

Branilac Miladina Kovačevića, advokat Ivan Gvozdenac, kaže da odluka suda da Kovačeviću ne odredi pritvor, vraća veru u pravosuđe.

- Ovakva odluka suda vraća veru u sistem i dokazuje da je Srbija pravna država, da ne može neko da vas prijavi bez ijednog dokaza. Zakon je surov ali je zakon i za svakog treba da bude isti, na ovom primeru se videlo da svi imamo isti tretman pred sudom, ako odslužili svoj dug društvu - kaže Gvozdenac.

- U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećenu, rođaku oštećene i očevice događaja ako se utvrdi da ih je bilo, zatim će uraditi veštačenje povreda koje je zadobila oštećena, pregledati video zapise i preduzeti sve druge dokazne radnje, a radi pravilnog utvrdivanja činjeničnog stanja.

Podsetimo, bivši košarkaš je pre 12 godina prebio studenta Brajana Štajnhauera u Americi. Država Srbija je tada porodici pretučenog mladića platila 900.000 dolara na ime obeštećenja, a Kovačević je u našoj zemlji dve godine kasnije, na osnovu sporazuma o priznanju krivice, pred Prvim osnovnim sudom, osuđen na dve godine i tri meseca zatvora.

Pročitajte i:

 

Ovako danas živi prva žrtva Miladina Kovačevića: Bio je u komi, imao 43 kg, a sada se bori za druge 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar

    20. septembar 2020 | 11:18

    I onda je dosao mrmot ...ma daj koga on laze,pa i onaj decko sto si mu upropastio zivot te je napadao i proganjao verovatno kao i ova devojka!Nasilnika u zatvor na dugo i pare da vrati!A ko je potegao veze za njega u S.A.D da odgovara isto!!!

  • QQQ

    20. septembar 2020 | 11:32

    Večito je neko drugi kriv.Da vratiš onih 900 000 dolara ili eura nisam siguran koje je valuta.

  • Znao sam

    20. septembar 2020 | 11:46

    Te danasnje zene mira ne daju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA