≫ 

Maloletna majka iz Vršca zatekla mrtvu bebu u krevetu: Spavale su zajedno, a onda se desio košmar

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u okviru predistražnog postupka naredilo da se izvrši obdukcija. U toku je ispitivanje ukućana

  • 11
beba majka spavaju san Foto: Shutterstock

Jednomesečna beba koja je pronađena mrtva u selu Zagajica kod Vršca, preminula je tokom sna, i to u istom krevetu sa svojom maloletnom majkom.

- Maloletna majka rođena 2003. godine zatekla je u krevetu svoju jednomesečnu bebu bez znakova života sa kojom je zajedno iste noći spavala - rekli su u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu.

Međutim, prema potonjim informacijama koje su se pojavile u javnosti, beba nije umrla prirodnom smrću, već se ugušila, ali najverovatnije je u pitanju nesrećni slučaj.

O uzrocima smrti tužilaštvo se još nije oglasilo, jer se čekaju rezultati obdukcije bebe i izjave ukućana.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu je u okviru predistražnog postupka naredilo da se izvrši sudsko-medicinska obdukcija beživotnog tela radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti, čiji se rezultati očekuju, kao i da policija prikupi obaveštenja od svih ukućana, a sve u cilju razjašnjenja okolnosti nastupanja smrti jednomesečne bebe - kažu u tužilaštvu.

Kako je za Kurir ispričala majka, dečak je oko 2 sata zaplakao, a ona je ustala da ga podoji i stavila ga je u krevet pored sebe. Majka je potom zaspala.

Ona je ustala oko 6 ujutru da isprati muža na posao, i tada je primetila da dete ne diše. Odmah je obavestila muža i ostatak porodice. Obaveštena je i Hitna pomoć, ali, prema rečima nesrećne majke, dežurni lekar joj je samo izjavio saučešće.

Roditelji dečaka su veoma potreseni tragedijom koja ih je zadesila, a kako je majka ispričala, planirali su da dete krste za mesec dana.

Video: Čudo pomoglo ovoj dušici: Prolaznici čuli plač pa iz odvodnog kanala izvukli novorođenče

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    21. septembar 2020 | 11:32

    Majke nikada ali nikadaaa ne stavljajte bebu uz vas u krevetu da spava, cak ni kada je dojite ne radite to lezeci u krevet nego sedeci, san prevari a beba ne moze da se brani i eto.nesrece. ja sam svoju decu uvek dojila sedeci i uspravim posle da podrigne i vratim u njen krevetac...to je pravilo kojeg se po svaku cenu svaka majka treba pridrzavati, jer bilo je slucajeva da je majka ugusila bebu dojeci je lezeci u krevetu, zato ne igrajte seeeeee moze se zavrsiti kobno.

  • Jln

    21. septembar 2020 | 11:32

    Super, majka od 16 godina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA