≫ 

Apelacioni sud ove nedelje razmatra 3 presude: Među njima i one za ubistvo Fedora i navijača Rada

Razmatraće se presuda i za primanje i davanje mita u toku poslovanja „Rafinerije nafte Pančevo

  • 0
Zatvor Foto: Pixabay

Apelacioni sud u Beogradu razmatraće ove sedmice žalbe na tri presude u slučajevima koji su izazvali pažnju medija, a to su slučaj ubistva Fedora Frimermana (30) 2013. godine, ubistvo navijača Rada Petra Arsića (38) 2018. godine, kao i presudu zbog primanja i davanja mita u „Rafineriji nafte Pančevo" 2013. godina.

Žalbena sednica po presudi kojom su na zatvorske kazne osuđena četvorica bivših radnika obezbeđenja splava "Saund", povodom optužbi da su prebiili na smrt Fedora Frimermana (30) 25. jula 2013. godine ispred splava, a naneli teške povrede njegovim prijateljima, zakazana je za četvrtak.

Po toj presudi iz jula 2019. godine, Denis Pavlov osuđen je na 10 i po godina, Njegomir Urošević na 8 godina i četiri meseca zatvora, Dušan Davidović (31) na devet godina i dva meseca, kao i Dušan Mihajlović (42) na dve godine i tri meseca.

To je bila druga prvostepena presuda, pošto je prvu kojom su optuženi bili osuđeni na iste zatvorske kazne u aprilu 2017. godine, ukinuo Apelacioni sud i naložio da im se suđenje ponovi, pa bi sada, nakon razmatranja žalbi ovaj sud trebalo da donese pravosnažnu presudu.

Za sredu je zakazana žalbena sednica po presudi kojom je u februaru Viši sud u Beogradu osudio na 13 godina zatvora Strahinju Ðankovića (23) povodom optužbi da je 28. febraura 2018. godine ubio navijača Rada Petra Arsića (38), ispred kafića "3K" na Vidikovcu.

Tom presudom su Ljubomir Lainović i Miloš Miladinović oslobođeni optužbi za pomaganje u ovom krivičnom delu.

U Apelacionom sudu u Beogradu danas se održava sednica po žalbama na presudu u slučaju u kojem su indijski, dva ruska i dvojica domaćih državljana optuženi za primanje i davanje mita u toku poslovanja „Rafinerije nafte Pančevo”, koja posluje u okviru NIS-a.

I u tom slučaju je Apelacioni sud već ukidao jednu presudu i sada najon razmatranja žalbi, treba da donese pravosnažnu presudu.

Video: Nije kriv: Posle godinu dana sud odlučio sudbinu policajca koji je ispraznio pištolj u begunca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA