≫ 

Optužnica protiv Igora koji je nasrnuo na policajca: Već je robijao zbog jezivog ubistva majke

U KPZ je robijao jer je 15. decembra 2008. godine u stanu u kojem su živeli, hicem iz pištolja koji je ilegalno posedovao, na spavanju ubio svoju majku Draganu Nikić, a potom pokušao da prikrije zločin

  • 2
Pucnjava, ubistvo, pištolj Foto: Shutterstock

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Igora S. (31) iz ovog grada zbog dilovanja narkotika i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Policija je kod njega 2. juna ove godine pronašla veću količinu heroina, a prilikom pokušaja hapšenja napao je policijskog službenika i pokušao da mu otme pištolj.

Novi zločin počinio je samo tri meseca nakon što je izašao iz Kazneno popravnog zavoda gde je odležao dugogodišnju robiju zbog ubistva majke, profesora Medicinskog fakulteta Dragane NIkić.

Kako se navodi u optužnici, policija je Igoru postavila zasedu ispred ulaza u jednu zgradu na Vizantijskom bulevaru zbog sumnje da diluje drogu. Kada su pokušali da ga legitimišu, dao se u beg ka Nišavi gde ga je sustigao policajac.

Međutim, on je odbio da se preda, već je policajca udario pesnicom u lice, uhvatio ga za revere i bacio na zemlju, legao na njega i pokušao da mu otme pištolj koji mu je bio za pojasom.

Da je imao ozbiljne namere da ga povredi, kako je utvrđeno tokom istrage, dokazuje i to što je tokom rvanja, koje je trajalo dva, tri minuta, pokušavao da cev pištolja usmeri ka grudima policajca, istovremeno nastojeći da povlačanjem navlake, napuni oružje u čijem je šaržeru bilo 15 bojevih metaka.

Policajac ga je u tome onemogućio jer je pritiskao obarač na pištolju, dok je Igor pokušavao da aktivira oružje. Kada je video da policajcu stiže pomoć, izvukao je šaržer iz pištolja i nastavio da beži, ali ga je patrola sustigla i uhapsila.

Ustanovljeno je da su sumnje da diluje narkotike opravdane, jer je kod njega pronađeno ukupno 225 grama heroina i supstanci za miksovanje ovog narkotika kao i vaga za razmeravanje droge. U stanu koji je koristio policija je pronašla 155.600 dinara i 1.100 evra, što je kako se sumnja, stečeno preprodajom narkotika. Takođe, policija je pronašla i osam mobilnih telefona za koje se veruje da su korišćeni radi vršenja istog krivičnog dela.

Igor je iz zatvora izašao februara ove godine, a kako se vrlo brzo ubacio u trgovinu drogom, pretpostavlja se da je na robiji stekao prijatelje među ljudima iz narkomiljea. U KPZ je robijao jer je 15. decembra 2008. godine u stanu u kojem su živeli, hicem iz pištolja koji je ilegalno posedovao, na spavanju ubio svoju majku Draganu Nikić, a potom pokušao da prikrije zločin.

Međutim, Draganine kolege sa Instituta za javno zdravlje u Nišu su se zabrinule kada nije došla na posao, niti se javila na mobilni telefon jer je bila poznata kao odgovorna osoba.

Njen sin im je objasnio da majka navodno ima zdravstvenih problema i nalazi se na lečenju u Beogradu. Oni su posumnjali u njegovu priču, a Draganina porodica je njen nestanak prijavila policiji.

Kada je shvatio da će mu policija doći u kuću Igor je majčino telo umotao u kese i sakrio ga u potkrovlju vikendice na Oblačinskom jezeru gde je pronađeno posle devet dana.

Ono što je zločin učinilo još monstrouznijim je što je Igor, dok su svi tragali za njegovom majkom, u stanu u kojem je usmrtio, pravio žurke.

Iako je u istrazi priznao da je ubio majku, mladić je pred sudom promenio iskaz i tvrdio da je ona stradala kao žrtva crnogorske mafije.

Motiv stravičnog zločina ostao je neobjašnjen, naročito što je Dragana bila predana majka koja je sinu ispunjavala svaku želju.

Malo pre ubistva kupila mu je auto kao nagradu za upisane studije. Spekulisalo se da se neposredno pre ubistva sa njom posvađao jer mu je zamerila što previše vremena provodi igrajući video igre.

Video: Krvava sačekuša u Kaluđerici: Ispalio metak u glavu muškarcu (60), pa pobegao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    21. septembar 2020 | 13:44

    I nije mi jasno da ubica nije dobio najmanje 20 godina robije, nego je na slobodi i ponovo pravi cirkus

  • Гаргамел

    21. septembar 2020 | 14:12

    Уписао студије и она му купила аутомобил ... то није предана ни брижна мајка . Само ЛОШИ родитељи материјалним стварима безуспешно покушавају да амортизују своје лоше родитељство и занемаривање сопственог детета.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA