≫ 

Maloletnici iz Leskovca kod sudije zbog mučenja mačke: Da li je priča o kazni od 1.200 dinara istina

Maloletni D. M. i V. M. su mučili životinju i to sve snimali

  • 55
Maloletnici, nasilje, životinje, mačka

Printskrin: Instagram/pokretlevijatan

Maloletni Leskovčani D. M i V. M, koji su mučili mačku i snimak stravičnog zlostavljanja postavili na društvene mreže, saslušani su u policiji, a Više javno tužilaštvo u Leskovcu odlučiće o kazni.

Na naša pitanja da li je policija dostavila dodatna objašnjenja u vezi sa maloletnim zlostavljačima, da li je pokrenuta istraga i za koje delo se terete, kao i da li je istina da su, kako su pisali pojedini mediji, oni kažnjeni sa najmanjom sumom - 1.200 dinara, iz Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu kažu da pripremni postupak vodi sudija za maloletnike.

- Više javno tužilaštvo u Leskovcu pokrenulo je pripremni postupak prema maloletnim D. M. i V. M, zbog krivičnog dela ubijanje i zlostavljanje životinja iz čl. 269 st. 1. Krivičnog zakonikaPripremni postupak vodi sudija za maloletnike Višeg suda u Leskovcu, a nakon okončanja pripremnog postupka tužilaštvo će doneti odluku o stavljanju predloga za izricanje krivične sankcije sudiji za maloletnike Višeg suda u Leskovcu - navela je za Telegraf.rs Ljiljana Zlatanović Janković, viši javni tužilac.

Oni su u policiji saslušani u prisustvu roditelja.

Podsetimo, maloletni Leskovčani D. M i V. M, mučili su mačku i snimak stravičnog zlostavljanja postavili na društvene mreže. Na snimku se vide trojica dečaka. Jedan snima, drugi stoji u pozadini, a treći zlostavlja mačku. Dečak ju je neko vreme držao u ruci, a zatim je iz sve snage bacio o zemlju.

Protiv ovih mladića, krivičnu prijavu je podneo pokret "Levijatan".

Član 269 Krivičnog zakonika

 

Član 269, stav 1, Krivičnog zakonika kaže, ko kršeći propise ubije, povredi, muči ili na drugi način zlostavlja životinju, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine.

Novčane kazne se kreću od 1.200 do milion dinara, a sve zavisi da li se radi o zaštićenoj vrsti.

Video: Volonteri spasili štene koje je bilo zaključano dva meseca u stanu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nina

    21. septembar 2020 | 20:15

    Ova ''deca'' su za psihijatrijsku ustanovu!

  • E

    21. septembar 2020 | 20:50

    Sad su postali face u gradu, svim maloletnicima je jedina strast da budu,, privedeni,, pa cak i za ovako bolesne stvari. Ja bi to odmah eliminisao iz drustva jer to nije za medju ljude. Svet bi bio raj kad bi svim tim bolesnicima na vreme bio ukinut vazduh da disu. Roditelje kazniti da nemaju pravo na potomstvo jer zdravog u DNK nemaju.

  • Ivana

    21. septembar 2020 | 21:34

    Ne zna se sta je gore ubijena i mucena neduzna maca ili ovaj kreten sa majicom na kojoj pise-kosare!! Tesko nama sa ovakvima !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA