Tužilaštvo traži da se Kovačeviću odredi pritvor: Poznato koliko mu godina zatvora preti

Podsetimo, T. T. prijavila je pre nekoliko dana Kovačevića da ju je napao, oteo joj torbicu i mobilni telefon

  • 2
KK Meridijana, Miladin Kovačević

, Miladin Kovačević / Foto: Telegraf

Miladinu Kovačeviću, osumnjičenom da je 16. septembra ugrozio sigurnost, ali i zlostavljao i mučio devojku T. T. (26) u centru Beograda, prete dve godine zatvora zbog ovih dela.

Uprkos činjenici da je bivši košarkaš osuđivan zbog nasilja koja je činio ranije, te i da je devojka koja je bila u emotivnoj vezi sa njim pretrpela ozbiljan strah, Prvi osnovni sud u Beogradu odbio je predlog tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Zbog ove odluke, kako piše "Blic", Prvo osnovno tužilaštvo koje je pokrenulo istragu radi dokazivanja navoda T. T. uložiće žalbu sudu i ponovo tražiti da se Kovačeviću odredi pritvor.

Prema našim saznanjima, tužilaštvo će žalbu uložiti zbog činjenice da je Kovačević već osuđivan, ali i izjave oštećene devojke koja je prilikom podnošenja prijave navela "da je uplašena i u strahu".

Podsećanja radi, Kovačević je pre dva dana saslušan u prostorijama Prvog osnovnog tužilaštva gde je negirao da je 16. septembra uveče uputio pretnje T. T. i povredio je. On je na saslušanju opisao kako se devojka ponašala i šta se sve događalo, međutim, odbio je da odgovara na pitanja zamenika javnog tužioca. Nakon saslušanja, po odluci suda, on je pušten da se brani sa slobode.

Podsetimo, T. T. prijavila je pre nekoliko dana Kovačevića da ju je napao, oteo joj torbicu i mobilni telefon, a nakon toga pobegao s lica mesta.

Njih dvoje su navodno bili u kratkoj vezi, a ona je u sredu prijavila da ju je Kovačević maltretirao, ali nije zahtevala lekarsku pomoć. U Prvom osnovnom tužilaštvu kazali su da su pripadnici PS Savski venac istog dana o tome obavestili dežurnog zamenika tužioca.

KK Meridijana, Miladin Kovačević

Miladin Kovačević / Foto: Telegraf

Tužilaštvo je potom naložilo prikupljanje obaveštenja od oštećene devojke, proveru postojanja i uzimanje snimka bezbednosnih kamera sa mesta događaja, kao i saslušanje osumnjičenog Kovačevića, kao i to da se protiv njega podnese krivična prijava za ugrožavanje sigurnosti. Kako Kovačević dva dana nije bio dostupan organima gonjenja, tužilaštvo je naložilo policiji da za njim raspiše potragu, što je i učinjeno. Nekoliko sati kasnije, Kovačević se sam pojavio u stanici policije.

Rebić: Slučaj policijski rešen

 

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je juče da je slučaj Miladina Kovačevića policijski rešen.

Vladimir Rebić, direktor policije

Vladimir Rebić / Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Oštećena je 16. septembra pozvala 192, Kovačevića nismo zatekli na licu mesta, uzeta je njena izjava. Za njim je raspisana potraga, a 17. smo došli u posed video-zapisa ovog krivčnog dela. On se predao i njemu je već 18. septembra određeno policijsko zadržavanje, a sudija je doneo odluku da se brani sa slobode - naveo je Rebić.

Određena mera zabrane prilaska

Iako je Prvi osnovni sud odbio predlog da se Kovačeviću odredi pritvor, postupajući sudija doneo je rešenje kojim je odredio meru u odnosu na bivšeg košarkaša i njegovu devojku.

- Sud mu je odredio meru zabrane prilaska i komuniciranja sa T. T. i njenom rođakom, koja je bila svedok incidenta - izjavila je portparolka suda Bojana Stanković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    21. septembar 2020 | 20:24

    Hoće li ovaj siledžija da vraća pare državi? Oni 900.000 dolara da uplaćuje u humanitarne svrhe. Neka mu i Boris Tadić pomogne. Valjda igra tu košarku za neke pare, ne igra džabe.

  • seljo

    21. septembar 2020 | 22:54

    posaljite ga amerikancima da vidimo koliko ce tamo da dobije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA