≫ 

Ovo je osumnjičeni za ubistvo Strahinje Stojanovića: Hapšen zbog podmetanja eksploziva, prebijanja

Milivoje L. ima državljanstvo Srbije i BiH

  • 66
Milivoje Lovrenovic, UBICA Strahinje Stojanovica Foto: Instagram

Policija je identifikovala osumnjičenog za ubistvo Strahinje Stojanovića, a kako prenose mediji, reč je o Milivoju L. (50) iz Gradiške u Republici Srpskoj.

On ima državljanstvo i Srbije, BiH. Milivoje je od ranije poznat policiji.

Pre više od 20 godina hapšen je zbog podmetanja eksploziva u kući na području Banjaluke, kao i zbog prebijanja biznismena, piše Kurir.

Prošle godine se njegovo ime u javnosti ponovo pojavilo kada je pucao na ulici iz dva pištolja, a onda snimak postavio na društvene mreže. Tada je slavio rođenje unuka.

Inače, Milivoje je navodno vlasnik više ugostiteljskih objekata u Gradiški.

Podsetimo, Stojanović je ubijen prošle nedelje u ekspoloziji automobila u Omladinskih brigada u Novom Beogradu, kada je sa njim u vozilu bila njegova partnerka, državljanka Kolumbije Sonja.

U eksploziji su mu amputirane obe noge i on je nedugo zatim podlegao povredama u Urgentom centru.

Кako se sumnja, Milivoje je 13. septembra u jutarnjim časovima, iz stana na Vračaru otišao električnim biciklom do jedne podzemne garaže u Novom Beogradu, gde je na automobil Strahinje Stojanovića postavio improvizovanu eksplozivnu napravu.

On je, kako se sumnja, eksplozivnu napravu, koju je postavio na donji deo karoserije ispod vozačevog sedišta, vozeći bicikl daljinski aktivirao istog dana oko 12 časova, a od zadobijenih povreda Strahinja je ubrzo preminuo.

Policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, protiv Milivoja podnela krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo. U saradnji sa drugim državnim organima u toku je raspisivanje međunarodne poternice, pošto osumnjičeni nije samo državljanin Republike Srbije.

Video: Olupina gori na ulici, jedna od žrtava urla na policiju: Snimak neposredno posle eksplozije džipa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    21. septembar 2020 | 18:43

    Interesantno da za pojedina ubistva odma znaju ko je a za pojedina nikad da otkriju smesni ovi krimosi sa znackom kad ih pojede mrqk policija odma otkrije ko je hahaha

  • Kursumlija

    21. septembar 2020 | 18:48

    Nestalo dzamija po Krajini pa dosao u BG da minira..

  • Mudajca

    21. septembar 2020 | 21:38

    Nešto mi smrdi,ugostitelj,vise objekata,znaci pare ne fale,šta je motiv da se prihvati tog posla?Rizikuje sve sto ima, zbog cega?10,20,50 hiljada evra?Smrdi,smrdi....ne vetujem da je ovaj,mozda je zrtveni jarac.Danas ga već progkasiše krivim i maltene mu doneli presudu a tek sad su vratili na stepen osumnjičenog....smrdi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA