Komšiju zbog međe izbo 18 puta u Inđiji: "Zamahivao sam nožem, nisam ni video gde ubadam"

Napad se odigrao naočigled prolaznika

  • 1
Nož, napad nože, ubistvo, pokušaj ubistva, mesto zločina

Foto ilustracija: Telegraf/Shutterstock

- Zamahivao sam nožem, nisam ni video gde ubadam, jer mi je sve vreme glava bila iznad automobila, nisam se saginjao.

- Mislim da sam zamahnuo tri ili četiri puta, posle sam se okrenuo i ušao u kuću - rekao je, na početku suđenja pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici Rade Rutalj (56), optužen za ubistvo komšije Jovana Radojčevića (54), pišu Novosti.

Nož, ubica, ubistvo

Ubistvo se dogodilo 18. septembra 2019. u Inđiji / Foto ilustracija: Shutterstock

Ubistvo se dogodilo 18. septembra 2019. u Inđiji. Prema optužnici, Rutalj je posle kraće rasprave potegao nož i Radojčeviću naneo 18 uboda.

Optuženi Rutalj ostao je pri svojoj izjavi koju je dao u tužilaštvu, da je prolazio pored automobila u kojem je sedeo Radojčević, koji mu je, kako je ispričao, dobacio: "Pederu, jesi li bio u sudu?".

Njih dvojica odranije su imali spor oko međe, a da je postojao taj problem potvrdile su supruge oštećenog i osumnjičenog.

- Mi smo izveli geometra koji je ustanovio da je njihov plac ušao pola metra u naš - rekla je Nada, Radojčevićeva supruga, koja je na pitanje sudije da li je okrivljeni ispravio granicu, potvrdno odgovorila.

Kao svedok je saslušan Ljuban Gvojić.

- Dok sam sedeo u autu, začuo sam Jovanov vapaj iz kola udaljenih nekoliko metara od mojih. Izašao sam i ugledao Radeta kako drži nož. Udario sam ga po ruci, ali mu sečivo nije ispalo. Tada sam mu rekao, ostavi čoveka na miru, a on je krenuo prema meni - ispričao je Gvojić.

Svedok je potvrdio da je Radojčević sedeo u kolima, sve dok Rutalj nije došao do zadnjeg dela njegovog automobila.

- Tada sam video da je Jovan počeo da beži preko ulice. Sećam se da je vukao krvavu nogu. A onda je Rade potrčao za njim i ubo ga nožem još nekoliko puta - opisao je svedok i dodao da je zatim video kako Jovan pada kod žičane ograde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    22. septembar 2020 | 23:44

    Tako i njemu treba dovesti onu masinu za rusenje sa kuglom pred kucom, pa kad mu poruse kucu, i on pita sto mu porusi kucu, a ovaj da mu kaze: "Zamahivao sam kuglom, nisam ni video gde udaram"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA