Sudovi odbijaju da ponovo pritvore Maju, a sumnja se da je ona umešana u jabukovački masakr

Ova devojka, još od hapšenja Pernića, spominjala se kao osumnjičena za ubistvo

  • 0
Maja Badjikic, Maja Bađikić, Jabukovac Printskrin: Youtube, Facebook/Novica Maja Badjikic

Viši sud u Negotinu odbio je drugi put da odredi pritvor Maji Bađukić (26), optuženoj da je 2019. godine učestvovala u četvorostrukom ubistvu porodice iz Jabukovca, piše Blic.

Već gotovo dva meseca traje natezanje između Višeg suda i Višeg tužilaštva u Negotinu u slučaju četvorostrukog ubistva koje se dogodilo u avgustu prošle godine u zaseoku Velja Vratna, nedaleko od Jabukovca, gde su hicima iz puške ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Nakon što je konačno završena istraga u slučaju ovog ubistva koja se vodi protiv Davora Pernića, u dopunjenoj optužnici koju je tužilaštvo u Negotinu podnelo sudu našlo se još jedno ime - Maja Bađukić (26).

Ova devojka, još od hapšenja Pernića, spominjala se kao osumnjičena za ubistvo (Pernić je u istrazi ukazivao na nju), međutim, usled nedostatka dokaza u prvoj optužnici ona se nije našla. Pa ipak, dopunjena istraga, veštačenja koja su obavljena, kao i Pernićev iskaz dat na saslušanju, bili su dovoljni da se stvori opravdana sumnja da je ona pucala u Draganu Jozeljić, te i da je zajedno sa Pernićem ubila Raju Kazimirovića.

Davor P. Jabukovac, masakr, zločin, ubistva, hapšenje Negotin Hapšenje Davora Pernića, Foto: MUP RS

Dopunjenom optužnicom Više tužilaštvo u Negotinu sudu je tražilo da joj odredi pritvor zbog uznemirenja javnosti. Kao obrazloženje tužilaštvo je navelo da je okrivljena svojim postupcima u prethodnom periodu, ali i onim koji mogu da uslede, uticala na javnost.

- Ona je često izlazila u medije gde je govorila o istrazi i tako je uticala na javnost. Takođe, njene izjave u kojima priča o svojoj nevinosti u ovom slučaju mogu da utiču na sud i donošenje odluke - kaže izvor upoznat sa slučajem.

Međutim, sud je ovaj predlog odbio i kao obrazloženje naveo "da je okrivljena ranije bila u pritvoru zbog sumnji za isto delo, a da je na predlog tužilaštva puštena iz njega".

Tužilaštvo se žalilo Apelacionom sudu, koje je žalbu usvojio i naložio postupajućem da ponovo pokrene postupak i razmotri razloge zbog kojih se traži da joj se ponovo odredi pritvor.

- U novoj odluci sud je praktično prepisao svoju prethodnu odluku iako je Bađukićeva tokom istrage puštena iz pritvora, jer u tom trenutku nije bilo dokaza protiv nje. Međutim, kako su dokazi prikupljeni i ona se našla na novoj optužnici, zatraženo je da se ponovo nađe iza rešetaka - navodi izvor.

Stravičan masakr u kojem su ubijeni članovi porodice Kazimirović dogodio se 9. avgusta 2019. godine.

Osim što se sumnjalo da je Raja ubijen zbog para, sve je ukazivalo da je neko iz Jabukovca povezan sa zločinom.

Direktno kao ubica ili posredno, kao tiper.

Sam način kako su ubijene žrtve ukazivao je i na to da ubica ima iskustva u rukovanju oružjem. Sve ovo je suzilo krug osumnjičenih, a materijalni dokazi su ukazalio da je meštanin Davor Pernić povezan sa zločinom i 25. avgusta uhapšen je.

Priznao je zločin, precizirajući da je žrtve ubio 7. avgusta oko 11 sati, a čak je pokazao i gde je na očevom imanju zakopao arsenal oružja - "škorpion", lovačku pušku i pištolj.

Prolazio je prvi mesec njegovog pritvora, i kada se taman poverovalo da je na tužilaštvu da već polako sprema optužnicu protiv njega, Pernić je promenio iskaz i sa zločinom povezao Maju Bađukić, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi. Tvrdio je da je ona učestvovala u zločinu 7. avgusta, ali ne pre podne, već u ranu zoru, kao i da ga je ona nagovorila na sve.

U tom momentu, nijedan materijalni dokaz nju nije postavljao na mesto zločina, već samo Pernićev iskaz. Bila je u pritvoru tri meseca, tokom kojeg su i ona i Pernić neuropsihijatrijski veštačeni i utvrđeno je da nisu neuračunljivi. Analizom oružja iz kojeg je, kako se veruje ubijeni Raja i njegove najbliže rođake, nađeni su samo Pernićevi biološki tragovi, ne i Majini.

Posle njenog puštanja iz pritvora, u neposrednoj blizini mesta zločina, 30. decembra prošle i 24. januara ove godine, nađeni su opušci, a veštačenje je pokazalo da je na njima njen DNK.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA