≫ 

Zoran Marjanović se nije pojavio na suđenju za ubistvo Jelene: Boli ga uho

Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu i negirao da je ubio suprugu Jelenu 2. aprila 2016. godine

  • 20

U Višem sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, koje se desilo 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Kako Telegraf.rs saznaje na licu mesta, Zoran se nije pojavio na današnjem ročištu jer je bolestan.

U sud su danas stigli samo njegovi advokati.

- Zoran ima upalu uha i poremećaj centra za ravnotežu. Smatra se da ima srednje teško oboljenje, pa zato nije pristupio sudu. Suđenje je odloženo. Jedan član veća takođe zbog zdravstvenih problema nije tu, a i advokat odbrane nije pristupio - rekli su Zoranovi advokati za Telegraf.rs.

Sledeće suđenje je zakazano za 12. i 13. novembar.

Danas je pristupio sudski veštak Dragomir Vasiljević koji je obavio veštačenje mobilnih telefona u vreme za koje se pretpostavlja da je došlo do zločina. Pitanja je trebalo da mu postavlja stručni savetnik Marjanovićeve odbrane.

Sudija je rekla da će za sledeća ročišta koja su zakazana za 12. i 13. novembar pozvati veštake Vojkana Zorkića i Natašu Radosavljević Stevanović, koji su veštačili zemlju s lica mesta i garderobu optuženog i pokojne.

Advokat odbrane Stefan Jojkić je predložio neposredno ispitivanje veštaka Zorana Stankovića, ali o tome će sud doneti odluku.

S obzirom na to da će na sledećem ročištu govoriti veštak Vasiljević, očekuje se da budu pregledani i snimci sa bezbednosnih kamera.

Poslednje ročište, koje je bilo zakazano za 10. jul, okončano je posle 10 minuta, jer je odbrana angažovala stručnog savetnika i jer se nisu pojavili svi Marjanovićevi advokati.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru prošle godine detaljno izneo svoju odbranu i negirao da je ubio suprugu.

Marjanović je optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Uhapšen je 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva. Privođen je i ranije, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Prošlog leta sud mu je vratio puno starateljstvo nad ćerkom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Video: Otkazano suđenju Zoranu Marjanoviću za ubistvo Jelene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA