≫ 

Ljubavni trougao je Nenada zamalo koštao života: Ljubavnik njegove devojke ga izbo nožem

Suđenje je počelo u sredu, ali je Nenad odustao od krivičnog gonjenja svog napadača

  • 0
Napad nožem

Foto: Shutterstock

Komplikovani ljubavni odnosi, alkohol i droga umalo nisu koštali života Nenada Mitrovića iz Beograda za čiji život su se borili niški lekari nakon što ga je, 24. februara ove godine, u stanu njegove devojke A. P. L. u Nišu nožem izbo I. M. (33). Optuženom je juče pred Višim sudom u Nišu počelo suđenje, a ukoliko bude oglašen krivim, preti mu kazna od pet do 15 godina zatvora, pišu Novosti.

Svedočenje svoje devojke optuženi je ocenio kao izdaju, jer je on navodno samo hteo da je zaštiti od Nenada, sa kojim je ona bila u vezi nekoliko godina. On se branio da mu se devojka žalila da je Nenad maltretira i da bi htela da ga izbaci iz stana, ali da nema novca da mu kupi kartu do Beograda. I. M. kaže da se ponudio da im on obezbedi 2.000 dinara za kartu i da je zato tog 24. februara, sa drugom, otišao do stana devojke.

- Počeo je da me vređa i psuje "majku cigansku", a zatim i da me udara. Uplašio sam se za svoj život i u odbrani izvadio nož, koji uvek nosim sa sobom, jer mi služi da sečem salamu za doručak. Nisam hteo da ga povredim, a kamoli da ga ubijem i ja se sada izvinjavam što sam to uradio. Bio sam pijan i drogiran, tako da nisam racionalno razmišljao - kazao je I. M., koji je na početku suđenja negirao navode optužnice da je nakon uboda nožem šutirao Nenada kad je pao.

Iako sudiju Mirka Draškovića nisu zanimali intimni detalji ovog ljubavnog trougla, već samo činjenice koje su dovele do pokušaja ubistva, tokom ročišta varnice su sevale upravo zbog toga što je I. M. tvrdio da je sa A. P. L. bio u ozbiljnoj vezi, dok su ona i Nenad imali drugačije viđenje.

- Ona me je samo varala s njim i to nekoliko puta, ali nije bila u vezi s njim - svedočio je Nenad koji je odustao da krivično goni I. M.

Povrede koje je Mitrović zadobio ocenjene su kao opasne po život, pa se Mikiću sudi zbog pokušaja ubistva.

Devojka je rekla da ona od I. M. nije tražila pomoć da se oslobodi Nenada. Priznala je da joj u vezi sa Beograđaninom nisu cvetale ruže i da je htela da prekine da se sa njim zabavvlja. Nije umela da objasni u kakvoj je tačno vezi bila sa I. M.

- Nisam mogla ni da pretpostavim da će obojica tako reagovati i da će I. M. potegnuti nož. U jednom trenutku našla sam se između njih, rizikujući da i sama budem povređena - kazala je A. P. L.

Video: Nepomično telo ubijene E.S. leži u travi ispred kuće u Surdulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA