U mercedesu na Gradini sakrivena čitava kolekcija viskija, jedna boca košta više od 40.000 dinara

Skupoceno piće pronađeno u prtljažniku auta, za volanom bio bugarski državljanin (39)

  • 6
Zaplenjeni viski Foto: Uprava carina

Carinici su 24. septembra 2020. godine na prelazu Gradina sprečili pokušaj krijumčarenja 14 flaša originalnog viskija različite starosti i robnih marki sa britanskim akciznim markicama.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil „mercedes benc“ engleskih registarskih oznaka. Njime je sam putovao 39-godišnji bugarski državljanin, koji je vrlo decidno tvrdio da nema ništa za prijavljivanje sem ličnog prtljaga.

Ipak je izdvojen za detaljan pregled i tada se ispostavilo da je to bila dobra procena, jer je, navodi Uprava carina, u prtljažniku, ispod torbi sa garderobom, pronađena čitava kolekcija originalnog viskija.

Da se radi o skupim pićima govori podatak da je cena jedne specijalno dizajnirane boce viskija „Jony Walker Porshe design studio“ preko 40.000 dinara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    24. septembar 2020 | 15:36

    Ma švercer je to do kraja.Sačuvaj bože od ovih carinika.Pa svi nosimo rakiju i viski. Ja bez 7-8 flaša nisam.A kad nosim viski sigurno nije Grants od 10€ nego neki oko 80-100€ .Ma dajte bre... to ko ono, Carinici na aerodromu Niš uhvatili švercerski zlata sa 300g u torbici..Pa svaka 5 žena ima tolko na sebi..

  • Srba

    24. septembar 2020 | 15:31

    Otkriveno po sigurnoj dojavi kao i uvek do sada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA